Internacional

El somni vola cap al Japó

Mundial sub-20. La selecció espanyola, amb set catalanes en la seva nòmina, no pot guanyar el conjunt nipó, molt més efectiu a les àrees, que es proclama campió del món per primer cop

Espanya 1 japó 3

ESPANYA:Cata Coll, Carmen Menayo, Laia Alexandri, Berta Pujadas, Lucía Rodríguez (Paula Fernández, 71’), Damaris, Maite Oroz (Pauleta, 80’), Patri Guijarro, Candela Andújar, Eva Navarro i Claudia Pina.JAPÓ:Stambauch, Hayashi, Miyigawa, Minami, Takahira, Takahashi, Nagano, Miyazawa, Takaeada, Ueki (Muraoka, 90)’ i Endo.GOLS:0-1 (38’) Miyazawa. 0-2 (57’) Takarada. 0-3 (65’) Nagano. 1-3 (71’) Candela Andújar.ÀRBITRE:Stéphanie Frappard (francesa). Grogues a Laia Alexandri, Lucía Rodríguez i Endo.

La selecció espanyola sub-20 ja és història, però no va poder completar la gesta amb el títol. En la seva primera final en un mundial juvenil, les noies de la roja, amb set catalanes en la seva nòmina, no van poder guanyar una selecció japonesa molt més quirúrgica a les àrees i que es va quedar el títol avalada per una final molt solvent.

Amb quatre de les catalanes d’inici (de les habituals només va faltar Aitana Bonmatí per sanció), la selecció estatal va exhibir una aproximació preponderant sobre la final, ensenyant ganes d’assumir el pes del joc i empenyent les nipones cap a la porteria d’una felina Hannah Stambaugh, que va negar el gol en dues ocasions, a Maite Oroz amb un xut que anava prop de l’escaire i després a baix a Eva Navarro. També la golejadora de l’equip de Pedro López, la blaugrana Patri Guijarro, va poder justificar la bona posada en escena de la roja, que tot i haver creat un escenari favorable, va veure com la final se li embrutava amb un xut des de la frontal de Miyazawa que no va poder interceptar la mallorquina Cata Coll, fonamental en l’acció següent per desviar a córner una rematada d’Endo que hauria posat la final encara més coll amunt.

Però tot i no tenir el beneplàcit de la pilota, les japoneses no trigarien a donar l’estocada definitiva al partit amb una defensa disciplinada, cedint la iniciativa al conjunt espanyol i esgarrapant amb força a cada rèplica. Força més espessa, incapaç de degradar l’entrellat defensiu nipó, Espanya es va desdibuixar en el partit i les asiàtiques no van tenir pietat, primer amb una pilota a l’esquena de la defensa que Takarada va resoldre amb eficàcia, creuant davant la sortida de Coll. I poc després va ser Nagano qui, amb un colpeig molt ben calibrat, va superar per dalt la portera del Collerense per posar el 0-3.

Encara que la muntanya ja era pràcticament inassumible, a Espanya no li va faltar punt d’honor per no entregar-se, va retallar distàncies gràcies a un gol de la catalana Candela Andújar i Claudia Pina, prometedora davantera de Montcada i Reixac, va estar a punt de reobrir la final amb un xut al travesser. Però tot i l’orgull innegociable de les jugadores de Pedro López, ja res va poder esgarrapar el títol de les mans de les japoneses, que estrenen el seu palmarès.

PATRI GUIJARRO

2002 Estats Units
2004 Alemanya
2006 Corea del Nord
2008 Estats Units
2010 Alemanya
2012 Estats Units
2014 Alemanya
2016 Corea del Nord
2018 Japó
La blaugrana, pitxitxi del torneig, va ser nomenada també pilota d’or
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)