Internacional

Premier League

Més que un Guinness

L’assistència de gol d’Ederson la setmana passada contra el Huddersfield presenta un nou recurs que fa del City un equip difícil de contenir

“La seva capacitat de colpeig ens permet que els rivals se separin i puguem trobar més espais”, ha reconegut Pep Guardiola

Si una cosa ha evidenciat Pep Guardiola des de la seva arribada a Manchester, és que necessita un porter per a moltes més coses que parar. I si alguna cosa ha ensenyat Ederson Moraes en un any i escaig a la porteria de l’Etihad, és que el català tenia raó.

Després d’acceptar un debat públic amb la decisió de no comptar amb Joe Hart i d’haver naufragat en l’intent de dur estabilitat a la seva porteria amb l’experimentat Claudio Bravo, el jove porter brasiler ha apagat polèmiques i encapçala una revolució que fa temps que s’està cuinant a les porteries del món. Quan cal, Ederson atura, però enclavat en un equip que genera més del que ha de contenir, s’ha convertit en un factor diferencial per la seva capacitat per viure integrat en el joc. Un viatge que ja l’ha dut fins i tot a servir una assistència de gol en l’últim partit de lliga contra el Huddersfield. I no va ser casual. Perquè ja ho havia fet amb el Benfica (en la seva darrera temporada amb el Vitoria Guimarães), i perquè el Kun Agüero, autor del gol, ho va deixar clar. “Pep em va dir que si feia aquell moviment, arrencant d’esquerra a dreta, em quedaria sol.” I així va ser, beneficiat pel míssil del seu porter, l’argentí va quedar cara a cara amb el porter i no va fallar.

Però més enllà de les estadístiques, Ederson amenaça amb modificar les conductes dels rivals gràcies al seu portentós colpeig, que fins i tot té un rècord Guinness després d’aconseguir cremar 75,33 metres. I davant la pressió rival, és un antídot més que vàlid. “Quan vam jugar contra el Benfica amb el Bayern ja vam observar que era una cosa difícil de neutralitzar. La possibilitat que ell colpegi llarg fa que els rivals se separin i que puguem trobar més espais”, ha reconegut el tècnic de Santpedor sobre un porter que durant la seva època a Portugal, tant al Rio Ave com al Benfica, realitzava alguns exercicis d’entrenament actuant com a davanter i que amb el filial del conjunt encarnado fins i tot havia executat alguna falta. “És com jugar amb Koeman de porter. És capaç de repartir la pilota on vol. Quan el vaig veure per primer cop no m’ho podia creure”, va confirmar el curs passat el tècnic del Burnley, Sean Dyche.

Amb la de diumenge passat, Ederson es va convertir en el primer porter del Manchester City a aconseguir una assistència en un partit de la Premier League. Per al brasiler, però, aquest és el seu estil de vida: “Estic content d’haver-me pogut estrenar, però espero que només sigui la primera de moltes.”

75,33
metres
és el rècord que té Ederson Moraes amb un llançament de porteria.
40
milions d’euros
va pagar el City fa dos estius per l’internacional brasiler, que ja havia donat assistències de gol al Benfica.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)