Internacional

Un empat amb polèmica

Premier. El City de Guardiola va deixar escapar els primers punts del curs contra el Wolverhampton en un duel en què l’absència del VAR va perjudicar els ‘citizens’

Probablement, en nou de cada deu partits com el que va disputar el City ahir a The Molineux, el triomf hauria estat dels citizens. El conjunt de Guardiola, llastrat en una tarda en què tots els elements van jugar en contra seu, va deixar escapar els primers punts de la temporada contra un aguerrit i valent Wolverhampton que va demostrar que el seu ascens a la Premier no és fruit de la casualitat.

Mantenint bona part del bloc que el curs passat va passejar-se amb autoritat a la Championship, la bona posada en escena de l’equip de Nuno Santo va posar en alguns moments contra les cordes el vigent campió. Vistós amb la pilota als peus i punyent al contraatac, el Wolverhampton va fer que el seu rival, absolut dominador en les dues primeres jornades, no tingués el monopoli absolut del duel en els primers compassos del partit. Tota una declaració d’intencions que tindria el seu punt àlgid superat en el primer quart d’hora, quan una greu errada en la sortida d’un desafortunat Kompany va acabar amb una diana de Raúl Jiménez, ben anul·lada per fora de joc. A partir d’aquí, la maquinària del City es va activar. Arribant amb la seva habitual fluïdesa i generant perill constant, la resposta dels de Guardiola no es va fer esperar, amb dues rematades al pal en tan sols dos minuts frenètics. Primer, amb una rematada des de l’interior de l’àrea d’Agüero i, just en l’acció següent, amb un míssil teledirigit a l’escaire de Sterling que només una mà prodigiosa de Rui Patricio i el travesser van repel·lir. Pacients en la circulació però sense la clarividència habitual de cara a gol, els visitants van continuar posant setge a la porteria rival, sense encert.

Atkinson, protagonista

Res de bo feia presagiar el pas pels vestidors per a uns wolves en dificultats. Semblava, doncs, un exercici de supervivència dels locals, cada cop més aculats contra un City que acumulava ocasions de forma incessant. Llançat clarament a la recerca del 0-1, va ser el Wolverhampton qui va colpejar primer. Hélder Costa va donar el primer avís obligant Ederson a lluir-se, i en el servei de cantonada posterior, Boly va fer pujar l’1-0 al marcador. Un gol, però, que no hauria d’haver pujat al marcador, després que el defensa francès rematés clarament amb la mà una centrada de Moutinho. Contràriament a altres lligues europees, en la Premier encara no s’utilitza el VAR –els clubs van votar en contra de la seva inclusió–, motiu pel qual l’acció no va poder ser revisada. La no presència del videoarbitratge també va perjudicar el City poc després, quan Atkinson no va veure un penal de Neves sobre David Silva. Contra les cordes i en un context atípic, Guardiola va fer entrar al terreny de joc Gabriel Jesús, repetint la fórmula dels dos davanters emprada en l’últim compromís contra el Huddersfield. Així, d’una falta lateral botada per Gündogan va arribar el gol de l’empat de Laporte, que va entrar des del darrere lliure de marca i va superar Rui Patricio amb una potent rematada de cap. Quedaven vint minuts de partit i semblava que al City no se li escaparia el triomf, però la seva indefinició i de nou el travesser van impedir que guanyés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)