Internacional

Luis Enrique deixa fora Alba

Sorpresa. L’asturià dona la seva primera convocatòria i prescindeix del lateral del Barça, amb qui ja va tenir problemes en el seu últim any al Camp Nou quan el va fer suplent

Una de les incògnites que hi havia després que Luis Enrique fos nomenat seleccionador espanyol és si el fet d’haver estat tres temporades com a tècnic del Barça influiria en algunes de les seves decisions. Doncs bé, sembla que així ha estat després de conèixer la seva primera llista de convocats per als primers partits contra Anglaterra i Croàcia de la UEFA Nations League, que es disputarà a principis de setembre.

L’entrenador asturià ha prescindit de Jordi Alba, indiscutible amb la selecció espanyola en els últims anys. No és cap secret que la relació entre Luis Enrique i el lateral es va deteriorar en l’últim any del tècnic a la banqueta del Camp Nou. El canvi de sistema introduït després de la remuntada contra el PSG, amb tres centrals, va provocar que Alba acabés molts dels últims partits d’aquella temporada a la banqueta. Ja amb Luis Enrique fora del Barça, el jugador va afirmar en més d’una ocasió que amb Valverde se sentia més còmode i que estava segur que les coses li anirien millor. Al Barça és indiscutible que sí perquè és el titular absolut, però en la selecció ja no. Luis Enrique, conscient que li preguntarien per aquesta absència, ahir va evitar fer més gran la polèmica. “És una molt bona pregunta però avui és un dia molt especial i només vull parlar dels jugadors que estan dins la llista, no de les absències. Ja vaig dir que hi hauria sorpreses i en un futur no n’hi haurà més. No diré res ni negatiu ni positiu dels que no hi són”, va afirmar. Caldrà veure si en el futur manté la decisió.

Aquesta primera llista també és la confirmació que els jugadors blaugrana ja no tenen tant pes en la selecció espanyola, i més després de la renúncia de Piqué. En aquesta primera llista de convocats només hi apareixen dos jugadors, Busquets i Sergi Roberto, que havia reconegut que per a ell havia estat una decepció i una sorpresa no anar al mundial de Rússia. Precisament, Luis Enrique va elogiar el reusenc, amb el qual compta perquè faci de migcampista: “Sergi Roberto és un jugador total. Pot jugar en totes les posicions i ho pot fer bé en totes; valoro molt aquest tipus de jugadors.”

Luis Enrique va assegurar que cal “una evolució” i potser d’aquí les onze novetats en la llista respecte a la del mundial. Les novetats són: Pau López, Gayà, Íñigo Martínez, Marcos Alonso, Diego Llorente, Suso, Rodri, Albiol, Sergi Roberto, Ceballos i Morata. Pel que fa a les absències, a les conegudes de Piqué, Iniesta i Silva, cal sumar-hi Jordi Alba, Reina, Odriozola, Monreal, Lucas Vázquez, Koke i Iago Aspas.

LES FRASES DE LUIS ENRIQUE

Alba? Ja vaig dir que hi hauria sorpreses i en un futur n’hi haurà més. No diré res ni negatiu ni positiu dels que no hi són
Sergi Roberto és un jugador total. Pot jugar en totes les posicions i ho pot fer bé en totes; valoro molt aquest tipus de jugadors
Porters
De Gea (M. United)
Kepa (Chelsea)
Pau López (Betis)
Defenses
Carvajal (Real Madrid)
Sergio Ramos (Real Madrid)
Nacho (Real Madrid)
Azpilicueta (Chelsea)
Albiol (Nàpols)
Diego Llorente (R. Sociedad)
Iñigo Martínez (Athletic)
Marcos Alonso (Chelsea)
Gayà (València)
Migcampistes
Busquets (Barça)
Sergi Roberto (Barça)
Saúl (Atlético de Madrid)
Rodrigo (Atlético)
Thiago (Bayern de Munic)
Ceballos (Real Madrid)
Davanters
Isco (Real Madrid)
Asensio (Real Madrid)
Diego Costa (Atlético)
Morata (Chelsea)
Suso (Milan)
Rodrigo M. (València)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)