Més futbol

La Plataforma diu no al Girona – Barça sense estelades

Futbol. L’associació respon a la possibilitat que, segons anuncia la Cope, es prohibeixin les estelades i es reparteixin 40.000 banderes espanyoles a l’estadi de Miami on es jugaria el derbi català al gener

En un comunicat a la seva pàgina web, la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes es pronuncia en contra de la celebració del Girona – Barça als Estats Units sense la possibilitat que s’exhibeixin banderes estelades a la graderia. “La prohibició de l’estelada a partir d’una voluntat de no politització d’un partit de futbol es contradiu totalment amb la promoció indiscriminada de l’himne i la bandera espanyola”, assenyala l’associació, fent referència al que aquesta matinada ha anunciat la cadena Cope. En una informació de fiabilitat no contrastada, l’emissora dels bisbes ha assegurat que, per tal que el Girona - Barça que es jugaria a Miami “no es converteixi en un partit amb protestes dels independentistes catalans”, la LFP té previstes diferents actuacions, entre els quals repartir 40.000 banderes espanyoles al públic que vagi a l’estadi. A més, abans del partit s’escoltarien els himnes dels Estats Units i d’Espanya.

Curiosament, la mateixa informació assenyala que “no es permetrà cap simbologia amb connotació política per al partit” i que “els membres de seguretat nord-americana estaran avisats perquè no permetin que els seguidors que acudeixin al partit introdueixin a l’estadi simbologia a favor de la independència de Catalunya”. La Cope diu també que, durant el mes de gener, l’organisme que presideix l’ultradretà Javier Tebas té previst fer diversos actes als Estats Units per tal de vendre la marca Espanya.

Tot plegat ha impulsat a la Plataforma ProSeleccions a manifestar-se en contra d’un Girona – Barça jugat en territori dels Estats Units en aquestes condicions. A més de recordar que existeix una sentència judicial que empara l’exhibició d’estelades en els estadis, l’associació entén que el trasllat del partit de la jornada 21 en les condicions que anuncia la Cope, “implica un doble perjudici a la llibertat d’expressió de l’afició catalana, que perdrà una oportunitat de manifestar els seus sentiments dins d’un estadi i veurà com el mateix esdeveniment s’instrumentalitza en favor d’una altra idea política”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)