Internacional

Evolució sense revolució

UEFA Nations League. Luis Enrique enceta aquest vespre (20.45 h) contra Anglaterra a Wembley una nova era al capdavant d’una Espanya ja sense Iniesta ni Piqué, amb moltes cares noves i un estil per definir

Bufen vents de canvi a la selecció espanyola. Amb el repte d’encetar un nou cicle guanyador i dotar el combinat estatal de la jerarquia i la competitivitat perdudes en els últims anys, Luis Enrique enarbora la bandera del progrés. El discurs és clar: evolució sense revolució. Fent gala del seu marcat caràcter, la prohibició de l’ús del mòbil durant els àpats dels internacionals és tan sols una mostra clara de l’ordre i la disciplina que el preparador asturià vol introduir a la roja dins i fora del camp. “És important tenir disciplina, em sembla correcta una mesura com aquesta. Ens anirà bé no estar tota l’estona amb la maquineta; a vegades estem més pendents del mòbil que de parlar amb els companys”, reconeixia Isco.

Sense marge suficient per fer grans modificacions, la nova Espanya de Luis Enrique comença a caminar i ho farà estrenant-se per la porta gran en un partit oficial, contra Anglaterra (20.45 h) a Wembley. Una bona prova de toc i una ocasió immillorable per calibrar l’estat d’una selecció molt renovada després dels adeus d’homes com Piqué, Iniesta i Silva i amb l’absència per decisió tècnica d’altres jugadors com Jordi Alba o Koke. “El fet d’haver estat una selecció referent durant l’última dècada ha fet que tots coneguin la selecció. Podem fer evolucionar el model i estic convençut que ho farem. Més endavant ja veurem si som efectius, però l’objectiu és evolucionar i deixar de ser previsibles”, va declarar en la roda de premsa prèvia al duel d’avui Luis Enrique, en relació amb quines seran a partir d’ara les línies mestres a seguir al voltant del model de joc. “En el dia d’avui tan sols puc tenir paraules d’elogi cap a ell com a entrenador. La primera presa de contacte amb ell ha estat immillorable i això és el més positiu”, va destacar al seu torn Sergio Ramos, un dels sis jugadors del Madrid presents en una llista en què destaca el poc pes del Barça, amb només dos homes –Sergi Roberto i Busquets– com a únics representants. El camí comença avui i la primera etapa és d’alta muntanya.

LES FRASES

Podem fer evolucionar el model i estic convençut que ho farem
Luis Enrique
seleccionador estatal
La primera presa de contacte amb ell ha estat immillorable. Avui només tinc paraules d’elogi
Sergio Ramos
capità de la selecció estatal

Sané es reuneix amb Löw i abandona la concentració

Fora del mundial de Rússia, el talentós atacant alemany va abandonar la concentració de la ‘mannschaft’ després de discutir amb Löw, segons assenyalen mitjans alemanys, malgrat que la federació parlés de “motius personals” del futbolista. La seva absència en la cita mundialista, sumada a la seva suplència en el debut en la Nations League –va disputar set minuts contra França–, sembla que ha esgotat la paciència d’un Sané que, tot i haver estat una peça clau el curs passat amb el City de Guardiola, aquest curs no sembla tenir tampoc la titularitat assegurada amb els ‘skyblues’.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)