Internacional

Demanen de sis mesos a tres anys de sanció al Benfica

Corrupció. La fiscalia de Portugal veu fins a 30 delictes a l’històric club de Lisboa, que aconseguia dades de la justícia, àrbitres i rivals a través de dos funcionaris comprats

La fiscalia de Portugal entén que el Benfica acumula fins a 30 delictes en el cas E-toupeira i demana que se’ls aparti de les competicions entre sis mesos i tres anys.

El Benfica està acusat de, a través de l’assessor jurídic i els seus contactes amb dos funcionaris, aconseguir informació privilegiada. Els feia regals i així estaven al cas de totes les investigacions que es feien al club o al futbol portuguès en general. L’assessor del club de Lisboa afronta un judici per 79 delictes com la falsedat informàtica, violació de secret o corrupció activa. I els dos funcionaris, 76 i 69 casos damunt les espatlles. Al Benfica se li atribueix corrupció activa, avantatge indegut i falsedat informàtica. Entre les dades que aconseguien n’hi havia de relacionades amb àrbitres i treballadors d’equips rivals com l’Sporting. Per tot plegat la fiscalia demana de sis mesos a tres anys sense competir en futbol, mesures que “no tenen fonament” segons el comunicat que ha emès la directiva de l’històrica entitat. La federació de futbol de Portugal també ha obert ara una investigació paral·lela.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)