Internacional

La motxilla de Giroud

Seleccions. El davanter de França, que no va fer cap xut a porteria en la copa del món, es treu un pes de sobre marcant contra Holanda i ja és el quart màxim golejador històric dels ‘bleu’

Olivier Giroud respira. Deu partits després, amb una copa del món –guanyada– pel mig, l’ariet va tornar a celebrar un gol amb la samarreta de França, el que va marcar diumenge a l’Stade de France, que va donar la victòria al combinat bleu (2-1) contra Holanda en la UEFA Nations League. “Estic molt feliç”, va reconèixer el davanter del Chelsea, després de treure’s de sobre la pesada motxilla que carregava. I és que la crítica cap a ell durant el mundial de Rússia va ser ferotge. El 9 de França, que va acabar el campionat sense marcar cap diana i sense xutar a porteria, va ser qüestionat durant tot el camí del combinat dirigit per Didier Deschamps fins a la final. “Intento treballar per a l’equip”, es justificava aleshores Giroud. “Olivier és importantíssim. L’equip el necessita encara que no marqui”, el defensava Deschamps, un tècnic que sempre l’ha tingut en els seus plans en els sis anys que fa que és a la banqueta del conjunt del gall i que l’ha convertit en indiscutible des del 2015 quan va deixar de convocar Karim Benzema.

No li ha tret doncs la confiança el tècnic de Baiona, a Giroud, a qui considera una peça fonamental. “És un lluitador i és molt fort mentalment. No hauria arribat fins on és ara sense el seu caràcter. No va marcar en el mundial, però és molt important per a l’equip. Tota la plantilla, els que eren a la gespa i els que eren a la banqueta, ha volgut compartir amb ell el moment perquè en són conscients”, va asseverar Deschamps després de la diana de l’atacant contra els oranje. “És important que hagi marcat, ho ha estat perseguint”, va indicar el seleccionador. “Aquest gol em va bé a mi, i encara millor a l’equip”, va explicar el punta esquerrà, que ha format part de l’onze inicial en els dos partits que ha jugat França en aquesta aturada de seleccions, de fet, les primeres titularitats d’aquesta campanya, ja que en el Chelsea, amb Maurizio Sarri, està sent suplent.

La diana, a més de per recuperar sensacions, va servir a Giroud per superar Zinedine Zidane en la llista de màxims golejadors històrics de la selecció francesa. Tot i estar permanentment en el punt de mira, l’ariet de 31 anys ja és el quart en la llista d’artillers francesos, amb 32 gols en 83 partits, només superat per David Trezeguet (34), Michel Platini (41) i Thierry Henry (51).

LA DADA

Thierry Henry 51 gols
Michel Platini 41 gols
David Trezeguet 34 gols
Olivier Giroud 32 gols
Zinedine Zidane 31 gols
Just Fontaine 30 gols
Jean-Pierre Papin 30 gols
Youri Djorkaeff 29 gols
Karim Benzema 27 gols
Sylvain Wiltord 26 gols
0
gols
va marcar Giroud en el mundial de Rússia, que França va acabar guanyant. El punta va jugar 7 partits, 6 de titular.
És important que hagi marcat, ho ha estat perseguint. És un lluitador i és molt fort mentalment
Didier Deschamps
SELECCIONADOR DE FRANÇA
Estic molt feliç per tots nosaltres. Aquest gol em va bé a mi i encara li va millor a l’equip
Olivier Giroud
DAVANTER DE FRANÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)