Internacional

L’Europa League apuja el llistó en el retorn del Sevilla

Europa League. El Vila-real i el Betis seran els altres dos representants del futbol espanyol en una edició que tindrà equips de la talla del Milan, el Chelsea i l’Arsenal

Amb la participació d’un total de 48 clubs repartits en dotze grups, nou dels quals seran debutants, l’Europa League donarà avui el tret de sortida a una nova edició que finalitzarà el 29 de maig a l’estadi olímpic de Bakú, seu de la gran final. Serà, sens dubte, una edició especial que tornarà a tenir la presència del Sevilla, rei de la competició amb cinc títols. “Em fa moltíssima il·lusió, és la competició fetitxe del sevillisme. Si és un club tan gran és en part gràcies a aquest torneig”, va destacar ahir un Pablo Machín que no està tenint un inici de curs gens fàcil al capdavant de l’equip andalús, dotzè a la lliga després d’un sol triomf en quatre jornades.

Una situació que evoca certs paral·lelismes amb aquell Sevilla que, cinc anys enrere, ocupava la cua de la classificació en la cinquena jornada abans de tancar el curs amb la tercera Europa League de la seva història en la final disputada a Torí. “Això acaba de començar i el Sevilla té molt a dir. És normal que ens tinguin respecte perquè el Sevilla com a club s’ho ha guanyat i hem de jugar amb això”, va destacar Sarabia.

Sevilla, capital europea

Per primera vegada en un lustre, la capital andalusa gaudirà de la presència dels seus dos màxims exponents. Amb Serra Ferrer i Quique Setién, el Betis –onzena participació en competició europea– cercarà de donar continuïtat al notable creixement experimentat el curs anterior amb un model de joc ben definit i lloat arreu. “Ens agradaria arribar al més amunt possible. Si guanyem aquest primer partit se’ns posarà molt bé la classificació”, assegura Ángel Haro, màxim mandatari de l’entitat verd-i-blanca, el sostre del qual són els vuitens de final dels cursos 2005/06 i 2013/14, aquest eliminat a mans del seu etern rival.

El Vila-real, cinquè a la taula la temporada passada, serà el tercer i últim representant de la lliga espanyola.

Competitivitat a l’alça

Tot i el clar domini exhibit per part del futbol espanyol en els darrers anys al Vell Continent –sis de les darreres deu edicions de l’Europa League han estat guanyades pel Sevilla i l’Atlético de Madrid, amb tres títols cadascun–, la presència de clubs del prestigi del Chelsea, l’Arsenal i el Milan farà apujar el llistó d’una competició en la qual també s’haurà de tenir en compte altres clàssics del futbol europeu com són l’Olympique de Marsella, finalista el curs passat, el Bayer Leverkusen, la Lazio, el Zenit de Sant Petersburg i el Fenerbahçe.

Menció a part per al nouvingut Dudelange, primer club en la història de Luxemburg que disputarà la fase de grups d’una Europa League en què hi haurà un total de nou debutants. El camí fins a Bakú comença avui.

LA DADA

6
Europa Leagues
de les darreres deu edicions han estat guanyades pel Sevilla (3) i l’Atlético (3).

LA FRASE

Si el Sevilla és un club tan gran és en part gràcies a aquest torneig
Pablo Machín
entrenador del sevilla

CLÀSSICS EUROPEUS

El Marsella, finalista l’última edició, la Lazio i el Zenit, els altres candidats al títol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)