1a divisió

El Madrid s’endeuta per la reforma

1a divisió. Florentino Pérez aconsegueix el sí dels socis en l’assemblea de compromissaris i el club blanc s’endeutarà fins a 575 milions d’euros per sufragar les obres del nou Santiago Bernabéu

Finalment, serà el mateix Real Madrid qui finançarà la reforma del Santiago Bernabéu. Florentino Pérez va aconseguir el sí dels socis en l’assemblea de compromissaris que va tenir lloc ahir i el club blanc s’endeutarà fins a 575 milions d’euros per un termini de 35 anys, una mesura que va aixecar polseguera en diversos sectors de la massa social madridista, que reclamaven que una decisió d’aquesta envergadura fos sotmesa a referèndum. La junta, però, va tirar d’estatuts per fer-ho mitjançant una votació ahir a l’assemblea de socis compromissaris i la proposta d’endeutament per dur a terme el projecte va ser acceptada amb 1.017 vots a favor, 57 en contra i 23 abstencions. “Es donen les condicions idònies per finançar-se a llarg termini amb tipus d’interès baixos i fixos”, va dir Florentino Pérez, que va explicar: “Aquest finançament suposaria una quota anual d’uns 25 milions, que és menys del 4% dels nostres ingressos de la temporada passada, i no tindria cap impacte en el nostre model esportiu.” I hi va afegir: “El nou model d’explotació de l’estadi ens farà ingressar més de 150 milions d’euros addicionals per temporada.”

D’aquesta manera, doncs, l’entitat madrilenya resol el principal problema que havia trobat, la falta de patrocinador, que hauria donat el nom a l’estadi i que hauria garantit la reforma. En principi havia de ser IPIC (International Petroleum Investment Company), l’empresa propietària de Cepsa, la que havia de finançar la remodelació a canvi de quedar-se el nom del feu, però finalment no es va arribar a un acord. Les obres, que no suposaran un augment de l’aforament de l’estadi, consisteixen a donar-li una nova imatge exterior, amb una coberta retràctil com a principal novetat.

“No anirem a jugar als Estats Units”

Mentre el Barça i el Girona estan pendents de saber si al mes de gener s’enfrontaran a Miami en el partit de la segona volta, el Real Madrid va dir la seva en el conflicte que LaLiga manté amb la FEF i l’AFE per la intenció de Javier Tebas de portar partits als Estats Units. “No anirem als Estats Units, no sé a quins interessos respon aquesta iniciativa, però no als dels clubs i els aficionats. Ens hi neguem rotundament”, va manifestar Florentino Pérez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)