1a divisió

Marcelo està sota la lupa

1a divisió. El lateral brasiler, que avui sabrà si les molèsties al bessó li impedeixen disputar el derbi contra l’Atlético, és al centre de la crítica en aquest inici de curs

En la muntanya russa que és, de moment, aquest Real Madrid orientat per Julen Lopetegui hi ha un nom, per sobre de tots, que acapara els titulars –negatius– els dies que l’equip no funciona: Marcelo Viera. El lateral esquerre, un dels millors del món en la seva posició, el millor de fet segons la FIFA, que així li ho ha reconegut els darrers quatre anys, és molt criticat en l’entorn del conjunt blanc en aquest inici de curs a causa del seu rendiment. Marcelo, sense competència directa en el seu lloc, ja que el Madrid no té cap altre lateral esquerre en la plantilla, no ha trobat encara aquell to físic que li permet ser diferencial en atac i solvent des del punt de vista defensiu, la faceta en què té més mancances, i està allunyat de la seva millor versió. “Hem de veure què hem fallat per no cometre el mateix error en el pròxim partit”, explicava el futbolista després de la golejada que el Sevilla va infligir a l’equip madridista, en un partit en què va sortir assenyalat.

I és que el funcionament col·lectiu dels blancs, superats globalment de dalt a baix al Sánchez Pizjuán, va penalitzar Marcelo, que va aparèixer en la fotografia dels tres gols, encara que només en el primer se li pot donar un grau de responsabilitat alt, ja que ell va propiciar una pèrdua i el contraatac dels locals amb una passada errònia en el carril central. En els altres dos, en el 2-0, que va venir d’un servei de córner a favor del Madrid, no va poder aturar la ràpida transició del rival i després no va aconseguir arribar a temps a defensar l’acció; i en el 3-0, va perdre el duel aeri amb Franco Vázquez, que és 12 centímetres més alt que ell, i que de cap va fer l’assistència del gol.

La de Sevilla, però, no és l’única actuació que l’ha situat en el punt de mira. Si dimecres va ser Jesús Navas, fa un mes a Girona va ser Portu qui es va convertir en el seu malson, en un enfrontament que va acabar amb el brasiler substituït en el minut 60. “No he entès el canvi”, va dir aleshores resignat el lateral. “Volíem apuntalar la banda i tenir solvència en el joc aeri”, va justificar Lopetegui. Tampoc en la final de la supercopa d’Europa, que va guanyar l’Atlético, va ser encertat, i va cometre una greu errada que va acabar amb la diana colchonera que va forçar la pròrroga.

Pràcticament descartat

Precisament demà, al Bernabéu, el Madrid rep l’Atlético, amb Marcelo com a més que probable baixa. El brasiler, que no va acabar el partit al feu sevillista per problemes al bessó, sabrà avui si podrà jugar el derbi. Si no hi és, i amb Carvajal ja recuperat, Odriozola o Nacho ocuparan el carril esquerre.

4
anys
fa que Marcelo, convertit ara en l’ase dels cops, és escollit en l’onze ideal de la FIFA/FIFPro
Hem de veure què hem fallat per no tornar-hi en el pròxim partit
Marcelo Viera
FUTBOLISTA DEL REAL MADRID
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)