1a divisió

Derbi a cara descoberta

1a divisió. L’Atlético, en bona dinàmica, visita el Santiago Bernabéu per calibrar la sang freda d’un Real Madrid que necessita refer-se després de la desfeta entre setmana al Sánchez Pizjuán

Ja fa temps que el derbi de Madrid ha deixat de ser un escenari de realitats dispars. L’Atlético ara seu a la mateixa taula que el veí i aterra al Santiago Bernabéu amb la mirada desafiant de qui se sap capaç de beure’s tota la glòria. I més en una temporada frontissa en què el Real Madrid fa una passa cap a una nova vida, en el primer any de l’era post-Ronaldo, i en què en canvi Simeone consolida construint en la mateixa direcció. “L’Atlético és un rival assentat, amb bons futbolistes i el partit serà equilibrat, segur. Però estarem preparats”, asseverava ahir Julen Lopetegui, que necessita un cop d’ànim després de la derrota sense pal·liatius de dimecres al Sánchez Pizjuán. “Aquí tot va molt ràpid, victòries i derrotes, i hem de deixar enrere el que ha passat. Només contemplo el repte magnífic que suposa un derbi”, va continuar el basc. No li posarà fàcil el seu homòleg, que des de la seva arribada a l’Atlético ha anivellat al màxim una rivalitat que caminava coixa. Com a mínim en la lliga, on el Cholo ha guanyat tant com ha perdut en derbis: 4 victòries, 4 derrotes i 5 empats. A més, els colchoneros han estat capaços de puntuar en les darreres sis visites a Chamartín. “Però no m’aturo a pensar en el que ha passat, cada partit és una història nova i a mi em toca pensar en una fórmula perquè sigui còmode per als meus futbolistes. Un derbi sempre és un partit per a homes”, va desgranar el tècnic argentí, que continua buscant fórmules per fer evolucionar el seu Atlético, encara que en partits d’aquesta magnitud sempre opta per un mig del camp ben poblat (Koke i Saúl tenen la presència assegurada, a més de Rodri Hernández o Thomas Partey) i amb l’únic dubte de si serà Lemar o Correa qui completi l’equació per acompanyar Griezmann i Diego Costa.

Caigut Isco i amb el contratemps d’un Marcelo que no està deixant les millors sensacions defensivament, el Madrid està sent un equip versàtil aquesta temporada, de rotacions abundants, però a les portes del derbi no seria estrany que Lopetegui tornés als orígens protegint l’equena de Kroos i Modric amb Casemiro, el mig del camp de les últimes Champions i apostés per Marco Asensio com a acompanyant d’un Benzema i un Gareth Bale en deute després del seu fluix partit a Sevilla. “No em preocupa el gol, estem generant ocasions i aquest Madrid serà un equip golejador sempre”, va tancar ahir Lopetegui, a les portes del seu primer derbi en lliga després d’haver caigut en la supercopa d’Europa.

FRASES

L’Atlético ja és un equip assentat i amb bons futbolistes. Estem preparats per a un derbi equilibrat
Julen Lopetegui
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
No avaluo el rival per l’últim partit que ha jugat. El Madrid continua sent un dels millors del món
Diego Pablo Simeone
ENTRENADOR DE L’ATLÉTICO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)