1a divisió

Un derbi de sentinelles

1a divisió. El Real Madrid i l’Atlético empaten sense gols en un partit en què els porters, Courtois i Oblak, imposen la seva llei amb intervencions de mèrit

R. MADRID 0 ATLÉTICO 0

REAL MADRID:Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Nacho, Modric (Lucas Vázquez, 82’), Casemiro, Kroos, Bale (Ceballos, 46’), Benzema (Vinicius, 88’) i Asensio.ATLÉTICO DE MADRID:Oblak, Juanfran, Giménez, Godín, Filipe, Lemar (Correa, 60’), Rodrigo Hernández (Kalinic, 85’), Saúl, Koke, Griezmann i Diego Costa (Thomas Partey, 69’).ÀRBITRE:Martínez Munuera (col·legi valencià. Targeta groga als locals Sergio Ramos, Carvajal i Nacho i als visitants Juanfran, Koke i Lemar.

El derbi madrileny va ser dels porters. Thibaut Courtois i Jan Oblak van arremangar-se al Santiago Bernabéu davant d’una constel·lació dels millors atacants del planeta, i van demostrar per què ells, sentinelles, també són dels millors en el seu lloc. El belga, que sembla que s’ha apoderat de la porteria blanca en detriment de Keylor Navas almenys en la lliga, premiat oficialment per la FIFA recentment; l’eslovè, en canvi, no ha estat reconegut ni premiat en cap sentit, però pocs en el món del futbol dubten que és un dels escollits sota pals i amb actuacions com la d’ahir ho continua demostrant. Cap dels dos va deixar-se superar, la seva porteria va quedar a zero i el derbi, que podia enfilar qualsevol dels dos al lideratge després de la nova ensopegada del Barça, va acabar en taules.

El partit va tenir diversos episodis, encara que a grans trets cada part va ser per a un equip, i per a un porter. La primera va ser de l’Atlético i de Courtois; la segona, del Madrid i d’Oblak. El conjunt colchonero, doncs, va manar en els primers compassos en què va pressionar al davant, va fer possessions llargues a camp rival i va generar ocasions per marcar. En aquest context, Saúl, que va acompanyar en el doble pivot un clarivident Rodri Hernández, que canvia la cara a l’equip roig-i-blanc quan juga, va ser el més punyent i amb dos llançaments des de fora de l’àrea va provar-ho sense encert. Tot i el domini territorial, però, les ocasions més clares dels homes entrenats per Diego Simeone van arribar amb metres al davant. Dues passades a l’espai, amb la defensa madridista plantada al mig del camp, van propiciar dos un contra un amb Courtois, en què el porter va ser vencedor: el primer contra Griezmann i el segon contra Diego Costa.

Mentrestant el Madrid, amb Marco Asensio de fals 9 i Benzema i Bale escortant-lo a les bandes, no va aconseguir apoderar-se de la pilota amb continuïtat, ni contraatacar, fins després del descans. Curiosament, va haver de sortir Bale, lesionat amb molèsties a l’abductor de la cama dreta i fins llavors el futbolista més actiu dels blancs, perquè el conjunt dirigit per Julen Lopetegui agafés les regnes.

Ceballos, el relleu del gal·lès, va associar-se amb Kroos, Modric i Asensio i el Madrid va anar tancant amb el pas dels minuts els visitants, que no aconseguien traslladar-se a camp rival. Tot i això, els blancs tenien problemes per convertir la possessió en perill, no van acabar-ho de plasmar i quan van fer-ho va aparèixer Oblak, providencial sobretot en un un contra un que va desbaratar-li Asensio, i també Giménez. I és que el segon temps del central uruguaià va ser escandalós; va sortir al tall amb èxit moltíssimes vegades, va bloquejar en l’últim instant dues rematades claríssimes i va guanyar una altra gran quantitat de duels aeris i de curses a l’espai, protagonista d’una autèntica exhibició defensiva, clau perquè el marcador no s’alterés. Repartiment de punts, doncs, en el derbi i la lliga, molt viva per dalt.

LES FRASES

Hem merescut guanyar, pel joc, pel caràcter de l’equip. Hem anat de menys a més
Julen Lopetegui
TÈCNIC DEL REAL MADRID
En el primer temps hem fet un gran partit i ens ha portat al desgast de la segona
Diego Pablo Simeone
TÈCNIC DE L’ATLÉTICO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)