Internacional

Dels xiulets a l’himne a la victòria anglesa (2-3)

Lliga de les Nacions. Primera derrota de l’era Luis Enrique després d’una desastrosa primera meitat en defensa

Els aficionats del Benito Villamarín han xiulat aquest vespre l’himne anglès i el càstig ha estat futbolístic. Anglaterra ha provocat la primera derrota de l’era Luis Enrique en imposar-se per 2-3. El blaugrana Busquets ha estat titular i ha disputat els 90 minuts en partit corresponent a la lliga de les nacions.

La selecció espanyola comptava pràcticament fins avui els partits per golejades. I l’inici semblava seguir la mateixa línia amb dues ocasions de Thiago i Marcos Alonso, però en el minut 14 Anglaterra ha fet el primer 16 quan Rashford ha vist la desmarcada de Sterling, que ha superat De Gea amb un xut ben col·locat. Espanya ha dominat la possessió de pilota i ha fregat l’empat, fins que en el 29’ els anglesos han ampliat la renda amb un toc de Harry Kane i Rashford rebent entre els centrals per fer el segon. Abans del descans, el davanter del Tottenham ha trencat el fora de joc i ha rebut una passada precisa per baixar-la de primeres per a l’arribada d’Sterling, que ha signat un doblet.

El 0-3 al descans ha obligat la selecció espanyola a reaccionar i mostrar uns mínims en defensa després del desastre del primer temps. I si hi ha un home en ratxa golejadora a Europa, amb permís de Piatek, és Paco Alcácer, que en el 58’ ha rematat de cap un córner per fer l’1-3. L’àrbitre ha evitat que la diferència es retallés encara més poc després quan el porter Pickford s’ha fet un embolic dins l’àrea, Rodrigo li ha robat l’esfèrica i la reacció ha estat agafar el davanter, sense que el col·legiat se n’adonés. Una rematada al pal de Marcos Alonso ha estat el prel·ludi al gol de Ramos. Era el minut 96 i ja no hi ha hagut marge per a més.