1a divisió

El Barça, a Lleó; l’Atlético, al Narcís Sala

El sorteig dels setzens emparella l’equip blaugrana amb la Cultural Leonesa, que celebra poder repetir l’eliminatòria nou anys després

La plantilla de la Cultural Leonesa, reunida per seguir per la televisió el sorteig de l’eliminatòria de setzens de la copa, esclatava d’alegria quan la fortuna emparellava l’equip lleonès amb el Barça. “És un premi gros”, destacava el seu director general, Felipe Llamazares, conscient del que suposa enfrontar-se amb un dels millors equips del planeta. En aquest sentit, més que pels beneficis econòmics que se’n puguin obtenir, Llamazares subratllava la injecció d’il·lusió que aporta aquesta eliminatòria després de la decepció que va suposar el descens a segona B viscut el curs passat: “La visita del Barcelona és una festa per a Lleó i suposa la renovació d’una il·lusió per a la ciutat, els socis i els aficionats [...]. Es parlarà de futbol professional, que és el que interessa.”

Fa gairebé una dècada (temporada 2009/10), el Barça i la Cultural ja es van enfrontar coincidint també amb els setzens de copa. Llavors, amb Pep Guardiola al capdavant de la banqueta, els blaugrana van eliminar l’equip lleonès per un global de 7-0 (0-2 a l’estadi Reino de León i 5-0 al Camp Nou). En l’última visita del Barça (28 d’octubre del 2009) es van exhaurir les entrades, però les grades no es van omplir del tot i posteriorment la Cultural va viure igualment dificultats econòmiques que van fer perillar la supervivència de l’entitat. “La Cultural ha canviat molt des de llavors. Ha canviat de propietari i la filosofia del club”, va apreciar Llamazares amb relació al fet que des de fa tres temporades l’acadèmia Aspire de Qatar és l’accionista majoritari del club i això ha permès redreçar els comptes.

En el vessant esportiu, el conjunt lleonès ocupa la quarta posició en la taula del grup I de segona B després d’un inici irregular. La prioritat és tornar a pujar a segona A i el seu tècnic, Víctor Cea, confia a “traslladar la motivació” que genera l’eliminatòria de copa contra el Barça a la lliga, començant pel duel d’avui contra el Valladolid B. “L’equip està molt il·lusionat amb el rival que ens ha tocat. És un fet històric per al club i per a la ciutat que cal viure amb una il·lusió tremenda”, hi va afegir Cea, sense renunciar a la possibilitat que la Cultural sigui capaç de plantar cara al Barça.

“En el futbol no et pots confiar mai. Tot i que sembli que som favorits, sabem que hi ha sorpreses i no ens podem relaxar.” Aquest és el missatge que va transmetre Guillermo Amor, responsable de relacions institucionals del Barça, després del sorteig d’ahir a Madrid. “És un equip al qual li agrada jugar bé a futbol i, a més, tindrem bon ambient allà, amb el camp ple”, va advertir pel que fa al duel d’anada, que es disputarà el 31 d’octubre (21.30 h) i serà el posterior al clàssic. Pel que fa a la tornada al Camp Nou, se celebrarà el 5 de desembre.

LES REACCIONS

DIMARTS 30 D’OCTUBRE:
Ebre
(2a B)
-València
19.30 h
Lugo
(2a A)
-Llevant
19.30 h
Leganés-Rayo
20.30 h
ST. ANDREU
(3a)
-Atlético
21.30 h
DIMECRES 31 D’OCTUBRE:
Melilla
(2a B)
-R. Madrid
19.30 h
Còrdova
(2a A)
-Getafe
20.30 h
Alavés-GIRONA
20.30 h
Mallorca
(2a A)
-Valladolid
20.30 h
C. Leonesa
(2a B)
-BARÇA
21.30 h
Athletic-Osca
ajornat
DIJOUS 1 DE NOVEMBRE:
Sporting
(2a A)
-Eibar
12.00 h
Villanovense
(2a B)
-Sevilla
16.15 h
Celta-Real Sociedad
16.15 h
Almeria
(2a A)
-Vila-real
18.30 h
Cadis
(2a A)
-ESPANYOL
18.30 h
Racing
(2a B)
-Betis
20.45 h
L’equip està molt il·lusionat. És un fet històric per al club i la ciutat que cal viure amb gran il·lusió
Víctor Cea
tÈCNIC DE LA CULTURA LEONESA
Són equips ‘a priori’ modestos, però no et pots confiar perquè si una cosa té la copa és que hi ha sorpreses
Guillermo Amor
responsable de Relacions institucionals del Barça
La visita del Barça suposa la renovació d’una il·lusió per a la ciutat, els socis i els aficionats
Felipe Llamazares
DIRECTOR GENERAL DE LA CULTURAL LEONESA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)