1a divisió

Sense marge de maniobra

1a divisió. Julen Lopetegui ja ha perdut els mateixos partits de lliga en la meitat de partits que Benítez, que a sobre no havia caigut en la Champions

El Real Madrid podria intuir que aquesta seria una temporada amb moments tràgics. Com a mínim que hi havia risc que ho fos, orfe de l’entrenador que havia comandat el grup en tres Champions consecutives i del màxim golejador de la seva història, i sense que Florentino Pérez hagués estimulat els seus impulsos en el mercat.

Però l’exigència d’un club d’aquesta magnitud no entén de contextos, només de victòries i derrotes, d’estadístiques i de títols i, encara que manté intactes les seves aspiracions en tots els fronts, l’inici de temporada ja estreny amb força el coll d’un Julen Lopetegui que, buscant una nova fórmula que permeti al Madrid seguir guanyant, ja camina mirant-se constantment l’esquena, amb la soga de la destitució acompanyant-lo allà on vagi. I és que, amb la derrota contra el Llevant, el tècnic basc ja acumula les mateixes derrotes, tres, que les que va encaixar Rafa Benítez, últim destituït a la casa blanca i que amb prou feines va arribar al gener. I, a més, el tècnic madrileny les va encaixar amb el doble de partits que el seu homòleg i amb uns registres força més favorables tant pel que fa a gols com a punts. Benítez va aconseguir mig punt més per partit respecte al que acumula actualment Lopetegui. I, sobretot, el seu Madrid, encara que sota la sospita de ser un equip molt més conservador, era força més precís en l’àrea rival, amb una mitjana de 2,76 gols per partit en totes les competicions, mentre que l’actual conjunt blanc ni tan sols arriba al gol i mig per partit (1,46). “El més important és generar ocasions i ho estem fent”, insisteix Lopetegui, que, potser a diferència de Benítez, està rebent el suport incondicional de membres importants del vestidor, amb el capità Sergio Ramos al capdavant, però la falta de gol continua dessagnant les seves aspiracions i el record de l’adeu de Benítez pesa sobre les seves espatlles. Podent completar, a més, tota la fase de grups de la Champions League, el madrileny no va perdre un sol partit (cinc victòries i un empat), mentre que Lopetegui afronta el doble enfrontament amb el Viktoria Plzen havent concedit ja tres punts en la seva visita al CSKA de Moscou.

Entrant en la setmana del clàssic i amb un total de cinc partits sense victòries, les xifres cauen amb força sobre una banqueta del Madrid que és víctima del moment, però en un club que no entén de processos i sí de resultats.

Julen Lopetegui Rafa Benítez
11 Partits dirigits 25 5 Guanyats 17 2 Empatats 5 4 Perduts 3 16 Gols a favor 69 10 Gols en contra 22 1,55 Punts per partit (només lliga) 2,05
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)