Champions

Una onada de color groc

Grup A. L’Atlético surt escaldat del Westfalenstadion on el Dortmund li clava quatre dianes i li infligeix la golejada més gran des que Diego Simeone n’és l’entrenador

B. DORTMUND 4 ATlÉTICO 0

BORUSSIA DORTMUND:Bürki, Piszczek, Zagadou, Diallo, Achraf, Delaney (Dahoud, 35’), Witsel, Götze, Reus, Pulisic (Sancho, 79’) i Larsen (Guerreiro, 63’).ATLÉTICO:Oblak, Juanfran, Godin, Lucas Hernández, Filipe Luis, Koke, Thomas (Rodri Hernández, 46’), Saul (Correa, 70’), Lemar, Diego Costa i Greizmann.GOLS:1-0 (38’) Witsel. 2-0 (73’) Guerreiro. 3-0 (83’) Sancho. 4-0 (89’) Guerreiro.ÀRBITRE:Anthony Taylor (anglès). Groga a Diallo, Zagadou, Filipe Luis, Lemar, Thomas, Diego Costa i Correa.

BRUGES 1 MÒNACO 1

BRUGES:Letica, Denswil, Mechele, Poulain, Dennis (Diatta, 90’), Kaveh Rezaei (Openda, 79’), Vanaken, Vormer, Vlietinck (Clinton Mata, 83’), Nakamba i Wesley.MÒNACO:Badiashile, Raggi, Glik, Jemerson, Sidibé (Henrichs, 64’), Golovin, Tielemans, Aït-Bennasser, Chadli, Sylla i Jovetic (Diop, 12’ (Aholou, 73’).GOLS:0-1 (31’) Sylla. 1-1 (39’) Wesley.ÀRBITRE:Michael Oliver (anglès). Groga a Nakamba, Wesley, Dennis, Sidibé, Jemerson i Tielemans.

No oblidarà mai Diego Pablo Simeone la primera visita al Westfalenstadion com a entrenador. Des de la banqueta, va tocar-li patir i veure per primera vegada com el seu Atlético, del qual fa ja gairebé set anys que va agafar les regnes, va encaixar un 4-0, la major golejada rebuda des que ell n’és el tècnic. El Borussia Dortmund, empès pel Westfalenstadion, un estadi espectacular, imponent, una autèntica caldera, va saber aprofitar els seus moments per colpejar i construir una victòria, segurament exagerada pels mèrits que van fer tots dos equips.

I és que els borussers, sense el seu golejador, Paco Alcácer, lesionat, van ser igualment extraordinàriament contundents; no va perdonar mai el conjunt dirigit per Lucien Favre quan es va plantar davant d’Oblak, tot el contrari que els homes orientats per Simeone, que van estavellar dues pilotes al pal quan el partit era viu. Els grocs, doncs, van avançar-se just abans del descans, per decantar una primera part en què pràcticament no havia passat res i que s’havia jugat més al que havia volgut l’Atlético que no pas el Dortmund; ritme baix, pocs espais i escasses arribades a l’àrea, però un afortunat xut de Witsel des de la frontal que va desviar Lucas va trencar el guió.

El pas pels vestidors va servir per canviar el pla als roig-i-blancs, que amb la sortida de Rodri al mig del camp i amb una pressió alta van tancar el Dortmund al seu camp. Saúl va tenir-ne tres per empatar, la més clara un xutàs que va picar a la creueta de la porteria defensada per Burki, que va treure una bona mà en un altre intent. Aquesta nova proposta de l’Atlético el va permetre estar més a prop de l’àrea rival, i acostar-se al gol, però també va produir uns riscos, que va acabar pagant. Els veloços atacants borussers són perillosos a l’espai, i en el tram final els van castigar i de quina manera. Amb Achraf, el lateral marroquí ex del Real Madrid al capdavant, van arribar el segon i el tercer; dues passades llargues van acabar en passada del defensa cap enrere, que primer Guerreiro i després Sancho no van desaprofitar. Entremig dels dos gols, Correa va topar amb el pal, una diana que hauria tornat al partit els madrilenys, però el que va acabar passant és que el Dortmund va arrodonir el marcador amb el quart. Guerreiro, que va sortir de suplent i va fer un doblet, va aprofitar una errada flagrant de Filipe Luis ja amb l’Atlético perdut. La desfeta complica la primera plaça als de Simeone, però no en excés la classificació, ja que en l’altre partit de grup, Bruges i Mònaco, que necessitaven guanyar per reenganxar-se van empatar (1-1).

LA FRASE

El Dortmund ha estat contundent, molt ben endreçat, ràpid i precís. M’ha encantat
Diego Pablo Simeone
TÈCNIC DE L’ATLÉTICO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)