Internacional

Gattuso i la identitat perduda

Serie A. Ni el canvi de propietari ni la notable inversió en fitxatges de l’estiu passat han permès per ara variar el rumb d’un Milan la imatge del qual dista molt de la recuperació que anhela el club

No hi ha un any tranquil a Milà. A la recerca d’una estabilitat financera i esportiva negada en les darreres temporades, cada estiu s’ha convertit en una autèntica revolució per al Milan. L’últim, amb el traspàs de poders de l’anterior grup inversor xinès a Elliot, un nou fons nord-americà que ha situat Paolo Scaroni com a nou president del club. Superat l’ensurt que va suposar l’anunci de la sanció de dos anys d’exclusió de les competicions europees per part de la UEFA per haver incomplert el fair-play financer, decisió corregida posteriorment pel TAS, s’espera que el nou pas endavant viscut aquest estiu permeti veure acomplert el que a hores d’ara és el gran repte de l’entitat llombarda: tornar a la Champions i a poc a poc recuperar l’estatus perdut al Vell Continent. “El Milan no pot permetre’s un altre sisè lloc en el campionat”, resumia Paolo Maldini, una de les cares noves del club des del canvi de propietat, exercint ara com a director de desenvolupament estratègic dins de l’àrea esportiva.

El nomenament de l’històric defensa italià, l’home que ha vestit més vegades (902) la samarreta de l’equip rossonero, no és casual. Disposat a reforçar l’estructura de l’entitat a la recerca d’una identitat que a hores d’ara sembla perduda, la presència del nou propietari ha permès l’arribada de dues llegendes més: Franco Baresi, com a ambaixador del club, i Leonardo, ara director esportiu.

Malauradament, en ocasions la distància entre el desig i la realitat pot ser molt llarga. Tot i el gran esforç econòmic realitzat aquest passat estiu al capdavant d’una plantilla amb nous incentius –Laxalt, Castillejo, Caldara i Higuaín han estat algunes de les cares noves–, el projecte rossonero no acaba de carburar, ans al contrari. Sense anar gaire lluny, la dolorosa derrota soferta en el derbi de la Madonnina el cap de setmana anterior i la més recent contra el Betis en l’Europa League ha acabat d’omplir d’incerteses el futur d’un Gennaro Gattuso que comença a ser molt qüestionat. “Vam tenir poc coratge i van jugar millor que nosaltres. L’Inter va merèixer els punts”, va reconèixer el tècnic italià.

Més enllà del pobre paper fet fins ara en la Serie A, en què l’equip és dotzè, a tretze punts de la Juventus i a sis de la quarta plaça, ni l’Europa League està servint com a via d’escapament per a un conjunt immers en un laberint d’ombres. Gris, descompost i impotent amb la pilota i sense, el Milan es va veure superat gairebé de principi a fi per un Betis que en va fer prou amb una hora de partit per deixar el duel decantat. “Així no arribarem gaire lluny. Vam perdre la brúixola i vam patir molt, estem perdent els nostres valors”, destacava Gattuso. Sense marge d’error, els tres compromisos que haurà d’afrontar el Milan en els pròxims set dies –demà contra la Sampdoria, dimecres contra el Genoa, corresponent al duel ajornat de la primera jornada, i el del proper diumenge contra l’Udinese– marcaran el futur del Rino.

LA DADA

13
punts
separen el Milan de la Juventus, l’actual líder, amb tan sols nou jornades disputades.

LA FRASE

És evident que jugant així no arribarem gaire lluny. Estem perdent els nostres valors
Gennaro Gattuso
entrenador del milan
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)