Internacional

El proagonista

Bernardo Silva

Premi a la perseverança

Clau per entendre la trajectòria del City aquest curs, el portuguès ha passat de tenir un rol secundari el primer any a convertir-se ara en un futbolista imprescindible

“Si jo em quedo en el City, Bernardo seguirà aquí. És un jugador especial”, va declarar Pep Guardiola a principi de temporada

Li ha costat trobar el camí, però quan ho ha fet ja no hi ha hagut ningú que li fes ombra. Abocat a un rol més secundari la temporada passada, Bernardo Silva és a hores d’ara un futbolista intocable en els esquemes del City de Guardiola. Així, afermat com a interior al mig del camp i allunyat de la banda, la bona marxa dels citizens seria difícilment comprensible sense la contribució de l’internacional portuguès, la titularitat del qual ja no es discuteix. “Ara mateix, això és Bernardo i deu jugadors més. La realitat és que està molt per damunt de la resta”, va arribar a afirmar Guardiola a principi de curs. Uns elogis ben mesurats per part del tècnic de Santpedor, rendit a les prestacions d’un futbolista que està justificant amb escreix els 50 milions d’euros més 30 en variables que el City va desemborsar fa un any per endur-se’l del Mònaco. Capaç de governar els partits com pocs gràcies a una visió de joc envejable i a una tècnica molt depurada, la seva capacitat d’associació i versatilitat –amb Guardiola ha actuat d’extrem, d’interior i fins i tot de carriler– l’han convertit en un home clau per entendre l’excel·lent dinàmica de joc i resultats de l’equip. “És un jugador d’equip, un noi meravellós, tots l’estimen. Seguirà millorant”, deia el seu company Fabian Delph.

Tercer jugador de camp amb més participació sobre la gespa en la Premier (782’), només superat per Laporte (900’) i Fernandinho (884’), Bernardo Silva acumula, amb poc més de dos mesos de competició, la meitat de minuts que el curs anterior. Així, formant part de l’onze en nou dels deu partits disputats fins ara –en la seva primera campanya tan sols va sortir d’inici en 15 dels 35 duels en què va participar–, el migcampista de Lisboa ja suma cinc gols entre totes les competicions, pels nou que va assolir en el seu primer any a Manchester. “És quasi impossible estar més content com a entrenador. Per això es mereix jugar tots els minuts. És un gran exemple per a tots”, remarcava Guardiola.

Format a l’escola del Benfica des dels set anys gràcies a la insistència del seu avi, ferm seguidor de l’Sporting CP, les reticències dels entrenadors que va tenir respecte de les seves condicions físiques i la poca confiança dipositada per Jorge Jesús van fer que als 20 anys acabés posant rumb al Mònaco. Escollit en l’onze de l’europeu sub-19 el 2013 i designat millor jugador de l’europeu sub-21 el 2015 defensant la samarreta de Portugal, el seu paper preponderant en aquell històric Mònaco que es proclamaria campió de França i semifinalista de la Champions ara fa dos anys li valdria el salt a la Premier. “Si jo em quedo en el City, Bernardo seguirà aquí. És especial. Moltes gràcies al City per haver-lo fitxat”, va afirmar el curs passat un Guardiola acabat de convèncer de la conveniència del seu fitxatge després de l’exhibició realitzada per Silva en l’eliminació del City en els vuitens de final de Champions, ara fa dues edicions. “Per què m’estima Guardiola? Perquè treballo per a l’equip.” “Després d’aquell partit vam parlar, em va felicitar i em va dir paraules molt maques, així que quan vaig tenir l’oportunitat d’anar al City, vaig anar-hi. Significa molt, imagina’t, és en Pep, un dels millors entrenadors de la història! Com podia dir que no?”, va declarar Silva en una entrevista a I-News. Lloances encreuades per a una societat reeixida i artífex del bon moment que viu el City.

Les xifres
9
titularitats
en deu jornades de Premier acumula Bernardo Silva, per 15 en 35 duels de la temporada passada.
24
anys
té l’internacional portuguès, que ha vestit també les samarretes del Mònaco i el Benfica.
50
milions
d’euros
més 30 en variables va desemborsar el Manchester City per endur-se’l del Mònaco ara fa dos estius.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)