Internacional

Football leaks: el City pagava part del sou de Mancini en negre

Football Leaks ha filtrat una nova tongada de documents, que de nou afecten el Manchester City. Segons revela la revista L’Espresso, Roberto Mancini va cobrar del club de Manchester a través d’un altre equip l’Al Jazira SCC d’Abu Dhabi i una empresa Sparkleglow Holdings Ltd, que tenia la seu en un paradís fiscal. La irregularitat deriva que l’italià mai ha entrenat l’Al Jazira i els pagaments van anar del 2009 al 2013, quan seia a la banqueta dels skyblue. Al 2011 es canvia l’empresa que fa de mitjancera per passar a Italy International Services, propietat de la dona del tècnic transalpí, que apareix en diferents documents com un dels gerents. Els papers filtrats inclouen el nom de Graham Wallace, que era el director d’operacions del City, que parla de pagar la “consultoria de Mancini”. La teoria de L’Espresso, que també denuncia un tracte de favor de la UEFA a l’Inter respecte el Milan per evitar sancions per deute, és que així es burlava el control financer de la UEFA. Cal recordar que fa uns dies ja van sortir filtracions que apuntaven que el màxim organisme del futbol europeu va ajudar l’equip de Manchester a amagar que no complica amb els joc net financer.

Un altre mitjà, el francès Mediapart, també treu nous documents de Football leaks, mostrant com el Mònaco va mirar d’amagar que era el president Dmitry Rybolovlev qui hi injectava diners inventant-se un contracte publicitari irreal amb una empresa offshore de Hong Kong de 1.400 milions per deu anys de patrocini. La publicació acusa la UEFA de saber.ho i fer els ulls grossos, posant-los només una multa de dos milions, quan el PSG en va haver d’abonar 20.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)