1a divisió

1a divisió

La felicitat de Joan Jordán

El català, que va abandonar Barcelona a la recerca d’un lloc on fer aflorar el seu potencial, ha caigut dempeus a Eibar, on és una peça capital

“Entén el joc, arriba, pot jugar en moltes posicions i ha guanyat en agressivitat”, diu Fran Garagarza, director esportiu del club basc

Joan Jordán (Regencós, 1994) va saber llegir el seu camí vital quasi amb tanta senzillesa com avui sembla desxifrar el futbol. “Només vull ser en un lloc on em vulguin”, va confessar fa dos estius, just el dia que va canviar Barcelona per Eibar, a la recerca d’una llum que s’havia apagat feia estona entre les jerarquies d’un Espanyol on Quique Sánchez Flores havia acabat d’arraconar-lo.

Era tan fàcil com això. Trobar algú que se’l cregués. La resta arribaria sol. I no ha trigat a fructificar sobre la gespa d’Ipurua la silueta d’un migcampista que en poc temps, en una temporada i escaig, és capital per dins i per fora en la idiosincràsia del futbol alegre de l’Eibar. Les xifres canten: 6 gols i 4 assistències en el seu primer any i 2 dianes i 3 passades de gol en les 11 jornades en curs. Però també els intangibles brillen en l’expedient d’un Jordán que ha sabut entregar les seves virtuts i alhora potenciar facetes que no formaven part del repertori.

“No ens està sorprenent el seu rendiment i és molt destacable la humilitat que té, les ganes d’escoltar i de progressar. Sabíem que fitxàvem un futbolista important i que per edat tenia marge de millora. I ho està fent”, assegura el director esportiu de l’Eibar, Fran Garagarza, que va saber detectar el potencial de Jordán quan el seu futur a l’Espanyol no era del tot nítid, amb confiança tèbia pel que fa a entrenadors com ara Constantin Galca i Sergio González i amb l’ostracisme al qual el va empènyer Quique Sánchez Flores.

I l’Eibar, que havia assistit a 21 dels 35 partits en què havia participat durant la seva cessió al Valladolid (2016/17), no s’ho va pensar. Un milió d’euros més variables per un futbolista a qui estaven disposats a cuidar. “Al final firmes contractes llargs perquè no només penses en el curt termini, sinó també en el mitjà, que hi hagi un procés de maduració”, avisa Garagarza. Amb Jordán, però, no hi ha hagut més terminis que la immediatesa. “És un futbolista que entén el joc, un factor fonamental, i després té una versatilitat vital per a un entrenador, pot jugar de 6, de 8, de mitjapunta, fins i tot a la banda... i a més té arribada i xut”, continua el director esportiu del club guipuscoà. Jordán domina el tràmit i les àrees. Juga i arriba, com va demostrar diumenge contra l’Alavés, fonamental en la remuntada dels guipuscoans amb un gol i servint el córner del segon, de Pape Diop. I a més de les capacitats que duia incorporades de sèrie, ha interioritzat el ritme de vida frenètic que hi ha a Ipurua amb enorme capacitat. “El nostre és un equip que t’empeny a la intensitat, a ser agressiu, a anar a pressionar, i aquests són detalls que ell ha sabut incorporar”, clou Garagarza, entregat a un futbolista que ha acabat demostrant que només era qüestió de creure-se’l i del qual l’Espanyol conserva el 20% dels drets econòmics i una opció de tempteig.

1
milió d’euros
més variables va pagar l’Eibar fa dos estius per Joan Jordán, que té contracte signat fins al 2020.
7
assistències
de gol ha repartit el migcampista de Regencós des que va arribar al País Basc, a més dels 8 gols que ha aconseguit.
12
partits
a primera divisió va disputar Jordán amb l’Espanyol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)