Internacional

El Betis fa un pas més

Europa League. El conjunt verd-i-blanc suma un punt amb el Milan i continua líder de grup i amb el camí favorable per classificar-se. També Vila-real, que empata, i Sevilla, que guanya, estan ben posicionats

4 1 0 3 4 8

El Betis està més a prop de la classificació. El conjunt verd-i-blanc va empatar contra el Milan (1-1) al Benito Villamarín i a falta de dues jornades, en què ha d’enfrontar-se als, a priori, els rivals menys potents del seu grup –rep a l’Olimpiacòs i visita al Dudelange– continua primer. L’equip orientat per Quique Setién doncs ha superat amb nota els dos partits contra el Milan, allà va guanyar fent una exhibició i ahir a Sevilla va estar a punt de repetir si el duel només hagués durat 45 minuts. I és que el Betis va completar una gran primera part, en la qual va dominar al Milan, va tancar-lo al seu camp, va fer-lo moure de banda a banda i al qual va perdonar-li la vida.

Els locals, fidels al seu estil, combinant, movent-se i tocant, van aconseguir desdibuixar completament a un Milan que no va oferir resposta fins després del descans, quan ja perdia mitjançant un golàs de Lo Celso que va finalitzar una gran jugada col·lectiva dels bètics. Va ser en el segon acte quan el conjunt que preparat Genaro Gattuso va avançar línies i liderat pel talentós Suso va aconseguir l’empat, que va arribar a través d’una falta lateral centrada que ningú va tocar. En el tram final, el Betis va tornar a fer-se amb les regnes, va disposar de més ocasions, però Reina va acabar salvant als rossoneri.

Empat i gràcies

El Vila-real no s’enlaira. El conjunt entrenat per Javi Calleja no acaba d’oferir una versió convincent i amb l’empat (0-0) recollit ahir al feu del Rapid de Viena ja són vuit ensopegades en els últims deu partits. Els groguets va protagonitzar un inici de matx decent i van generar ocasions per obrir la llauna, però després d’aquest tram inicial van perdre pistonada i van passar a mostrar una cara molt grisa. Amb prous feines van trepitjar l’àrea de l’equip austríac en el segon temps, que en canvi sí va crear situacions de perill per batre a Andrés Fernández. L’empat però, no és del tot dolent pels interessos dels de Calleja, que continuen primers d’un grup que, això sí, està igualadíssim i en el qual tot i partir com a clars favorits ja no hi tenen d’error.

També va tenir problemes el Sevilla, més del compte per superar (2-3) a domicili al feble Akhisar Belediye, al qual havia golejat 6 a 0 al Sánchez Pizjuán i al qual ahir va guanyar in extremis. El conjunt dirigit per Pablo Machín va certificar el triomf al minut 87, de penal, transformat per Banega, en un partit que va arribar a anar guanyant per 0 a 2 i que va estar a punt de malbaratar en una pèssima segona part. Nolito i Muriel, havien encarrilat l’enfrontament en la primera, però després del descans tot va canviar radicalment. Elvis Manu va retallar distàncies i tot seguit els sevillistes van quedar-se amb deu per expulsió de Sergi Gómez, després de cometre un penal que Vural va fallar. Amb més de mitja hora per davant, i amb un home més, el conjunt turc va insistir i va obtenir el premi de l’empat mitjançant Ayik. Tot i això, l’equip andalús va poder restablir-se i amb la diana de Banega des dels onze metres va assegurar-se tres punts que el mantenen en bona posició per passar a la següent fase.

Els primers classificats

Finalitzada la jornada, són set els equips que van assegurar-se la presència als setzens de final de la competició: Eintracht de Frankfurt, Lazio, Chelsea, Dinamo de Zagreb, Bayer de Leverkusen, Zuric i Arsenal.