Internacional

Els números de Mourinho

Anglaterra. La desfeta en el derbi de Manchester col·loca el United a 12 punts del lideratge, els mateixos que el separen del descens. “No crec que baixem”, diu irònic el tècnic portuguès

El Manchester United sembla que no avança aquesta temporada. El conjunt orientat per Jose Mourinho no és capaç d’oferir una versió convincent, de fer un partit rodó, ni quan guanya, i la desfeta de diumenge en el derbi de Manchester, en què es va mostrar molt inferior al City, va tornar a evidenciar l’enorme diferència que hi ha ara mateix entre els red devils i un equip de primeríssim nivell. I és que si contra els sky blues de Pep Guardiola van ser clarament superats, el mateix va passar-los contra la Juventus en la Champions, en què en els dos partits van palesar que són molt pitjor equip, encara que a Torí aconseguissin una victòria miraculosa en un duel que perdien en el minut 85.

El transcurs del curs, doncs, que ja va iniciar amb retrets cap a la cúpula i tensions amb jugadors de l’equip com Pogba i Martial, no és de moment esperançador, eliminat ja de la copa de la lliga i lluny, molt lluny, del lideratge en la Premier League. Dotze punts el separen del primer lloc, que ocupa precisament el City, la mateixa distància que hi ha amb el descens. “No crec que baixem”, va assegurar irònic Mourinho a l’acabament del derbi diumenge, alhora que va refusar fixar-se en les estadístiques. “La gent que no entén de futbol, l’analitza amb estadístiques. Jo no, jo vaig al que he vist durant el partit”, va assegurar el tècnic.

Sigui com sigui, les dades que acumulen els red devils en la lliga són un reflex de la situació del conjunt, que és vuitè en la lliga, amb quatre derrotes en dotze jornades, i amb 21 gols encaixats, un més que no pas els que ha marcat; és el cinquè equip que més dianes ha rebut en el campionat, quan els equips de Mou sempre s’han caracteritzat per la solvència defensiva. A més, la diferència que hi ha amb els equips que aspiren al títol també es posa de manifest amb les dades, ja que en els tres partits en què s’ha enfrontat amb tres dels quatre primers classificats de la Premier –City, Chelsea i Tottenham, li falta el Liverpool– només ha sumat un punt.

Els números dels quals sí que presumeix el preparador portuguès són els dels títols, al final com tothom en el futbol. Aquest curs se l’ha vist ja en dos camps dibuixant el tres amb la mà a dues aficions diferents. Primer va ser a Stamford Bridge, a la del Chelsea, equip on va aixecar tres campionats de la Premier League, entre altres; i després a la de la Juventus a Old Trafford, per recordar-los el triplet guanyat amb l’Inter el 2010. Tot i això, en el seu tercer any a la banqueta del United, actualment està lluny de guanyar un altre títol si no incrementa el nivell de l’equip, amb el qual ha aconseguit tres trofeus: la supercopa anglesa (2016), la copa de la lliga (2017) i l’Europa League (2017).

LES DADES

classificat
és ara mateix el Manchester United, que ha encaixat quatre derrotes en 12 jornades.
PREMIER
Vuitè classificat després de 12 jornades disputades. Lluny del lideratge, el Manchester United és a set punts de la quarta posició que dona accés a la Champions League.
CHAMPIONS
És segon en el seu grup, a dos punts del primer, la Juventus, i a dos del tercer, el València. A falta de dues jornades depèn d’ell mateix per classificar-se per a vuitens.
COPA LLIGA
El 25 de setembre ja va acomiadar-se del torneig. Va ser eliminat només de començar, a Old Trafford, contra el Derby County de segona divisió en la tanda de penals.
FA CUP
Encara no ha començat el seu camí en la competició.
1
punt
ha sumat en els tres partits en què ha jugat contra aspirants com el City, el Chelsea i el Tottenham.
21
gols ha encaixat
l’equip ‘red devil’ en la lliga. És el cinquè que més dianes ha rebut.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)