Més futbol

La UEFA es posa en alerta

‘Fair play’ financer. Després de les últimes revelacions de ‘Football leaks’, l’ens futbolístic europeu assegura que podria reobrir expedients tancats com ara els del PSG o el Manchester City

Les revelacions que va fer darrerament Football leaks van posar sota sospita la UEFA, el París Saint-Germain i el Manchester City. Fa dotze dies, a través dels mitjans que integren la xarxa d’investigacions EIC, va indicar que tant PSG com City haurien rebut inversions milionàries, encobertes per la UEFA, que aleshores tenia de president Michel Platini i en què Gianni Infantino –actual president de la FIFA– era el secretari general. D’acord amb el què va indicar Football leaks, la UEFA hauria ajudat de manera sistemàtica els dos clubs a no ser sancionats per haver comès dopatge financer i haver incomplert les normes del fair play financer, que impedeixen als clubs gastar més diners dels que ingressen amb les seves activitats.

En aquest sentit, l’ens futbolístic europeu, ara presidit per Aleksander Ceferin, va pronunciar-se ahir, sense citar els noms de cap club, això sí, en un comunicat a l’agència AFP en què va explicar que “la UEFA realitza cada any una avaluació de tots els clubs en relació amb l’equilibri exigit en el fair play financer. Si es revelen noves informacions relatives a aquesta avaluació, la UEFA les utilitzarà per confrontar les xifres i demanarà explicacions, aclariments o desmentits als clubs implicats”. “Si noves informacions suggereixen que els expedients tancats no han estat correctament tractats, aquests casos podrien ser reoberts”, va cloure la UEFA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)