Internacional

Assalt definitiu per la glòria

Copa Libertadores. El Boca Juniors i el River Plate dirimeixen una final històrica aquest vespre al Monumental (21 h) després del trepidant empat (2-2) de fa quinze dies a La Boca

Del barri de La Boca al de Núñez. De la Bombonera al Monumental. Mitja hora a través de la fervent Buenos Aires per dirimir qui regnarà a Amèrica i, sobretot, qui es quedarà amb la glòria en una rivalitat que viu instal·lada a cada cantonada. Després de l’empat a dos en el partit d’anada en feu xeneize, el Boca es desplaça fins a la guarida del seu etern rival per lliurar la batalla definitiva per una copa Libertadores de desenllaç èpic, amb la pluja estrenyent els nervis del partit d’anada i 15 dies eterns en espera de la tornada en què els debats i les converses s’han dut fins a l’extrem.

No queda una gota d’especulació al got. Vessa, en canvi, la passió, evidenciada dijous a la tarda quan el Boca va tenir la idea d’obrir la Bombonera perquè els seus aficionats, que avui no podran ser a les tribunes del Monumental per seguretat, puguessin donar una darrera alenada de suport als seus futbolistes. I més de 50.000 persones van inundar les tribunes del temple de La Boca, obligant la policia a deixar-ne fora del recinte desenes de milers i forçant la irrupció institucional, que penalitzarà l’estadi per sobrecapacitat.

“La gent de Boca és increïble, emociona”, va dir el tècnic xeneize, Guillermo Barros Schelotto, en una de les poques paraules que ha dit públicament en dies de secretisme extrem. A totes dues bandes. El porter serà Rossi o Andrada? Qui substituirà Pavón? Titular, Tévez? Possibilitats per al juvenil Almendra, nascut l’any 2000? Qui ho sap. Només Schelotto dirimirà uns dubtes que també han fet vessar tinta al costat millonario, on Marcelo Gallardo ha despistat a cada entrenament plantant un equip diferent.

Malgrat que recupera el seu capità, Leo Ponzio, el River s’ha quedat escàs d’efectius en atac. Rafael Santos Borré, titular a la Bombonera, està sancionat, i el millor posicionat per rellevar-lo, Ignacio Scocco, sancionat. Així, en el club de Núñez s’ha especulat que pugui jugar Rodrigo Mora, davanter amb poc ritme de joc després d’una lesió, com a acompanyant de Lucas Pratto, golejador en l’anada. Però també Gallardo ha filtrat la possibilitat de jugar amb un migcampista més, o fins i tot de repetir el sistema de tres centrals, amb Martínez Quarta com a acompanyant dels indiscutibles Pinola i Maidana, que no va donar mal rèdit en el partit d’anada.

Un ball de peces i noms que formen part del folklore d’un dels clàssics més apassionats del planeta i que avui posa tota la carn a la graella. O el Boca s’enfila fins al capdavant del palmarès, acompanyant l’Independiente com a rei d’Amèrica amb set Libertadores, o el River enterra la taca històrica del descens del 2011. Tot a un partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)