1a divisió

Un ecosistema on créixer

1a divisió. Cedit pel Barça aquest estiu passat, Marc Cucurella va ser el gran protagonista en la golejada de l’Eibar contra el Madrid actuant com a volant i fent gala d’una visió de joc i una velocitat notòries

L’últim estiu no va ser un més en la vida de Marc Cucurella. Afermat en el filial del Barça però sense possibilitats de fer el salt al primer equip aquest curs, el jove lateral d’Alella no va dubtar a l’hora d’escriure un nou episodi en la seva carrera futbolística vestint la samarreta de l’Eibar en qualitat de cedit. Sota l’aixopluc d’un tècnic com José Luis Mendilibar, home clau per entendre el notable creixement experimentat pel conjunt armero en els últims anys a còpia d’una gestió impecable del grup i a la confiança que transmet al vestidor i en l’entitat, Cucurella no va dubtar ni un segon a posar-se sota les seves ordres.

Futbolista sacrificat i treballador, la seva excel·lent actuació dissabte passat contra el Madrid permeten al defensa català començar a respondre a la fe cega i la confiança que tant l’entitat navarresa com el mateix Mendilibar van mostrar en ell des del primer dia. “En Marc és el nen de la classe; fins ara no havia jugat gaire, i ho ha fet bé. Ni és ràpid ni és fort. No entraria en tots aquests indicadors de les màquines biomètriques, no el fitxaries mai. És futbolista, és llest i tria bé; això és Marc Cucurella”, va remarcar irònicament Mendilibar, rendit al triomf d’un jugador que ha encaixat d’allò més bé en la filosofia d’un club com l’Eibar.

Protagonisme ofensiu

Amb un rol més aviat secundari en aquest primer terç del curs en el seu debut a primera, Cucurella va completar un partit per emmarcar contra l’etern rival, i ho va fer actuant com a volant, i no com a lateral.

Enganxat a la banda i fent gala d’una visió de joc i una velocitat endimoniades, Cucu –tal com el coneixen a can Barça– va convertir-se en un autèntic malson per a Odriozola, incapaç de donar resposta a la insistència i la intensitat física desplegada pel català. “Tots van estar a una altura tremenda, però potser el que menys coneix la gent és el més jove, un Cucu que està sorprenent. Mai ha jugat com a extrem i ens està donant molt”, reconeixia el preparador de Zaldibar. No era per a menys. De les seves botes van néixer els tres gols de l’equip navarrès.

En el primer, va originar el contraatac des de la seva àrea i la posterior centrada que acabaria amb la diana d’Escalante; en el segon, va guanyar la disputa amb Odriozola abans d’assistir Enrich; i en el tercer i definitiu, va servir des de la línia de fons una pilota d’or perquè Kike García rubriqués la històrica golejada a Ipurua. Dues assistències que gairebé es podrien considerar tres, quatre ocasions i set recuperacions, i tot plegat, en la seva tercera titularitat de la temporada.

LA FRASE

És el nen de la classe, ho està fent molt bé. És futbolista, és llest i tria bé, això és Cucurella
José Luis Mendilibar
entrenador de l’eibar

LA DADA

3
gols
va fer l’Eibar al Madrid, i en tots tres Cucurella va tenir-hi un protagonisme destacat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)