1a divisió

L’any torna a acabar malament per a Berizzo

Primera divisió. L’endemà de la derrota contra el Llevant, la gestora de l’Athletic va acomiadar el tècnic argentí, que a finals de 2017 va ser destituït pel Sevilla després de ser operat d’un càncer

Ahir al matí, Eduardo Berizzo no va trepitjar la gespa de Lezama. Abans que pogués sortir a dirigir l’entrenament, la comissió gestora de l’Athletic Club, que encapçala Josu Urrutia, li va comunicar la seva destitució mentre els que eren els seus jugadors feien una lleugera sessió de recuperació, posterior al demolidor 3-0 encaixat contra el Llevant dilluns a la nit. El cop rebut a l’estadi Ciutat de València ha estat definitiu per al tècnic argentí, que se’n va després d’una sola victòria, vuit empats i cinc derrotes en catorze partits de lliga, deixant l’Athletic en la zona de descens, a tres punts de la salvació. Una situació que l’equip basc mai no havia patit en aquest moment del curs.

S’ha repetit, doncs, la història de fa gairebé un any, quan el Toto Berizzo va ser acomiadat pel Sevilla. Els andalusos eren cinquens a la lliga i s’havien classificat per als vuitens de final de la Champions League, però el seu joc no transmetia bones sensacions. En tot cas, la sortida de Berizzo del Sánchez Pizjuán va ser especialment dura perquè va tenir lloc quan encara no havia passat un mes de la intervenció quirúrgica a la qual va ser sotmès perquè li fos extirpat un càncer de pròstata. Per sort, l’entrenador argentí se’n va sortir i, després d’un curt període de convalescència, el mes de febrer d’enguany es va anunciar la seva recuperació absoluta.

El seu lloc l’ocuparà, per ara, Gaizka Garitano, l’entrenador del filial, un home de la casa que ha sabut esperar el seu moment. La continuïtat de Garitano, que va ascendir l’Eibar a primera divisió i que també ha entrenat el Valladolid i el Deportivo, la decidirà la junta directiva que els socis de l’Athletic elegeixin el pròxim 27 de desembre.

També hi tindran molt a veure, per descomptat, la resposta de l’equip i els resultats. Garitano debutarà demà, contra l’Osca, en la tornada d’una eliminatòria de copa que va quedar sentenciada a l’anada, amb un 4-0 a San Mamés. Dilluns que ve iniciarà una trilogia de partits de lliga que tancarà el 2018 amb la perillosa visita del Girona. Després, el derbi a Mendizorroza contra l’Alavés i el Valladolid, a Bilbao, acabaran de mesurar el tècnic abans de la jornada electoral.

La quarta destitució

El ‘Toto’ Berizzo és el quart entrenador destituït aquesta temporada a primera divisió. El primer va ser Leo Franco, a l’Osca, que va ser substituït per Francisco Rodríguez. Després va arribar l’hora a Julen Lopetegui en el Reial Madrid, i en el seu lloc va entrar l’argentí Santiago Hernán Solari. Finalment, Antonio Mohamed, al Celta, va ser rellevat per Miguel Cardoso.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)