Més futbol

Tràmit per reivindicar-se

Copa. El Real Madrid rep aquesta tarda (16.15 hores) el Melilla amb la tranquil·litat del 0-4 de l’anada en un duel en què Isco es perfila com a titular per primer cop des de l’arribada de Solari

R. MADRID MELILLA

REAL MADRID:Keylor Navas, Odriozola, Varane, Javi Sánchez, Reguilón, Marcos Llorente, Ceballos, Isco, Asensio, Vinícius i Mariano.MELILLA:Pedro Luis, Pepe Romero, Mahanan, Richi i Jilmar, Jordi Ortega, Otegui i Menudo, Ruano, Briam Martin i Óscar García.ÀRBITRE:Alberola Rojas (col·legi de Castella-la Manxa).

En una societat que és objecte de canvis i constants transicions, el lideratge s’ha convertit en una cosa molt valuosa. Un element indispensable que Santiago Solari s’ha guanyat a pols des del seu ascens a la banqueta del primer equip del Madrid. Superat el primer mes amb més bons resultats que futbol, la valentia i l’atreviment del preparador argentí li han permès guanyar-se el respecte de propis i estranys. Així, a hores d’ara ben pocs deuen posar en dubte les credencials d’un tècnic que, lluny de mantenir una línia conservadora, ha dut a terme un procés de regeneració que no ha deixat indiferent a ningú.

Tot i no haver trobat encara un patró de joc del tot recognoscible, els números avalen la mà de Solari. Sis triomfs i una sola derrota en set compromisos, amb un balanç de 19 gols a favor i 5 en contra. “L’equip són 24 jugadors, però sempre es posa el focus en el que no juga. Quan entren uns, en queden fora d’altres. Per a mi no hi ha futbolistes indiscutibles, hi ha futbolistes de gran rendiment que juguen durant molts anys, no existeix el que és titular sempre”, recordava ahir Solari en ser ampliament qüestionat per les reiterades suplències d’Isco.

Designat abans de l’inici de curs com un dels abanderats de la nova etapa post-Cristiano Ronaldo, l’arribada de Solari ha relegat el migcampista andalús per ara a un rol secundari. Una mostra fefaent més de la valentia d’un tècnic a qui no ha tremolat el pols a l’hora de prendre decisions més o menys importants, com ara també la gestió en el repartiment dels minuts i, sobretot, la notable confiança mostrada en els homes de la casa.

Prioritzant el grup i el treball, el relleu de Lopetegui ha recuperat per a la causa futbolistes que fins ara no havien tingut gaire protagonisme, com és el cas de Marcos Llorente, Odriozola, Reguilón i Valverde, impulsant així una major competència en el si de la plantilla. “El focus està posat en el planter, és molt important per al club. Vaig estar sis anys treballant en la formació. És una feina incompresa que es veu a llarg termini, no en els resultats immediats. Hi ha 90 futbolistes a primera i segona que han passat pel planter del Madrid, i 60 més a la resta del món”, va reivindicar Solari, fent un al·legat i reclamant el reconeixement pels homes de la casa.

Un grup que està responent a les mil meravelles a la crida de Solari i que aquesta tarda, en la tornada dels setzens de final contra el Melilla, tindrà una nova prova per demostrar-ho. Un duel que, a més de la presència d’homes com Vinícius i Mariano, podria suposar la primera titularitat d’Isco des de l’arribada de Solari.

LES FRASES

El focus està posat en el planter, és molt important per al club. Hi ha 90 jugadors a primera i segona que han passat per aquesta casa
Sempre es posa el focus en el que no juga. Quan entren uns, en queden fora d’altres
Santiago Solari
entrenador del real madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)