1a divisió

L’impuls que no arriba

1a divisió. Cuer, a set punts de la salvació i amb un sol triomf aquest curs, l’Osca no aixeca el cap tot i la millora experimentada amb l’arribada d’un Francisco Rodríguez que no desisteix

“Estic fotut, però mentre el jugador em segueixi ho intentaré, malgrat que hi hagi ocasions en què no tinguem el nivell, com ha passat avui.” Així resumia Francisco Rodríguez el seu sentiment en ser qüestionat sobre si se sent amb forces de continuar dirigint l’Osca. Més enllà d’intentar aixecar una eliminatòria contra l’Athletic sentenciada en l’anada, el conjunt aragonès volia netejar la imatge oferta a San Mamés sumant un triomf que suposés un canvi de dinàmica i, de retruc, trencar així la pèssima ratxa de resultats que arrossega. Res més lluny de la realitat.

Amb la derrota de dijous passat, a banda d’encaixar una altra golejada a mans d’un Athletic Club que en aquesta eliminatòria ha fet més de la meitat del total de gols que suma en la lliga en catorze jornades, els homes de Francisco van enllaçar el quinzè partit consecutiu sense conèixer la victòria. “La moral ja no és bona i un resultat així pot fer mal, però som professionals i hem d’aixecar el cap des de demà. Som aquí per revertir la situació”, afirmava categòric el tècnic andalús.

L’arribada de Francisco ara fa un mes i mig, tot i no traduir-se en una millora en els resultats, sí que ha permès albirar un conjunt més dinàmic, intens i competitiu que el que s’havia vist fins a la marxa precipitada de Leo Franco. Contra l’Athletic, però, l’Osca va tornar a oferir la seva versió més pobra, i es va mostrar com un equip pla, horitzontal i excessivament previsible. Una situació agreujada per una fragilitat defensiva notòria –és l’equip de primera més golejat, amb 29 gols– i, no menys preocupant, per una alarmant falta de gol –l’equip no ha vist porteria en quatre dels vuit duels dirigits pel nou entrenador.

La dinàmica, doncs, és molt preocupant per a un equip que tan sols ha estat capaç de vèncer en la primera jornada de lliga, en l’estrena del club en la màxima categoria del futbol espanyol. “Francisco ens diu que tinguem calma, que continuem confiant, que ell es queda amb el treball del dia a dia i que al final aconseguirem la victòria. Generem ocasions, però per mala sort o dinàmica no volen entrar. Ara tan sols queda confiar que els resultats arribaran”, manifestava al seu torn el migcampista Christian Rivera.

Cuer, a set punts de la salvació i sense sumar tres punts seguits des del 19 d’agost passat, la històrica visita del Madrid a El Alcoraz és vista com la gran oportunitat de redimir-se de tots els pecats.

Tot i la duresa del calendari –després de la visita dels blancs, l’Osca tancarà l’any contra el Vila-real i el València–, Francisco Rodríguez té el suport d’una directiva que s’aferra al creixement “esperançador” que s’ha viscut amb el tècnic andalús i a un mercat d’hivern en què s’espera l’arribada de cares noves. La situació, però, no és nova per a Francisco, que durant la seva etapa al capdavant de l’Almeria a primera va haver de bregar amb una situació similar en dues ocasions, amb sort dispar.

4
mesos
acumula gairebé l’Osca sense vèncer. Els tres punts contra l’Eibar de la jornada 1, l’únic triomf
La moral ja no és bona. No obstant això, som professionals i hem d’aixecar el cap
Francisco Rodríguez
entrenador de l’osca
Estic fotut, però mentre el jugador em segueixi ho intentaré, malgrat que hi hagi ocasions en què no tinguem el nivell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)