1a divisió

El Vila-real ja té la por al cos

La lliga. Els groguets, amb pitjors números que en les temporades dels dos últims descensos a segona A, fan fora Javi Calleja i aposten per Luis García per mirar d’escapar de la zona calenta

La lliga manté el ritme vertiginós de destitucions i gairebé n’està caient una per jornada. Si la 14 va comportar l’adeu d’Eduardo Berizzo a l’Athletic i la 12 el d’Antonio Mohammed a Vigo, ahir va ser el torn de Javi Calleja. Ha plogut molt des del darrer cop que el Vila-real presentava uns números tan tristos, sobretot a casa, i l’amenaça del descens i els precedents van convidar a la dràstica decisió, amb Luis García com a nou encarregat de redreçar el rumb de la nau i amb contracte fins al juny.

Dos gols de Bacca en el tram final van dissimular la desfeta. El 2-3 contra el Celta, però, mantenia el Vila-real com el segon pitjor de la lliga a casa, amb una única victòria. Tan sols l’Osca, destacat cuer, ho empitjora. Els groguets tenen les places de descens a tocar, igualats a punts amb el divuitè, i la por al cos. Si miren els precedents, es posen a tremolar. En la temporada 2011/12 eren també dissetens, si bé amb un punt més que ara. La paciència amb Juan Carlos Garrido s’allargaria una jornada més, fins a la 16, en què una derrota a Pamplona va comportar l’entrada de Molina com a nou entrenador. No se’n sortiria, com tampoc la solució desesperada de Miguel Ángel Lotina. Si es va una mica més enrere, també va caure a segona A en la 1998/99 i aleshores la mala ratxa va arribar a la segona volta, amb la sentència letal en la promoció de descens. En la jornada 15 ocupava una còmoda dotzena plaça amb 19 punts, més a prop d’Europa que no pas de baix.

Tres anys fent canvis

El Vila-real s’ha acostumat a arrencar amb problemes. La destitució de Calleja fa que en els tres últims anys qui comenci la temporada no l’acabi. Marcelino els va comportar l’ascens, l’estabilitat i el retorn a la Champions, però va ser destituït a l’agost, sense ni tan sols haver començat la lliga. Fran Escribà va ser el relleu i en el campionat següent va saltar en la jornada 6, i va deixar el lloc a Calleja, fins aleshores tècnic del filial. Aquest cop en lloc de mirar a casa han anat a buscar Luis García, que acaba de tancar una etapa a la Xina i ja coneix l’entitat, després d’haver dirigit el filial en el curs 2005/06. A primera divisió va dirigir el Llevant i el Getafe.

L’adeu de Calleja manté l’alt ritme de destitucions. Ja són cinc entrenadors destituïts en tan sols 15 jornades, amb Leo Franco, Julen Lopetegui, Eduardo Berizzo i Antonio Mohammed.

Leo Franco (Osca)
Jornada 8. Vintè. 5 punts de 24.
Julen Lopetegui (R. Madrid)
Jornada 10. Novè. 14 punts de 30.
Antonio Mohammed (Celta)
Jornada 12. Catorzè. 14 punts de 36.
Eduardo Berizzo (Athletic)
Jornada 14. Divuitè. 11 punts de 42.
Javi Calleja (Vila-real)
Jornada 15. Dissetè. 14 punts de 45.

Reunions i nervis a València

No cal fer gaires quilòmetres des de Vila-real per trobar un altre indret on l’entrenador té el seient calent. El València no arrenca i a l’eliminació en la lliga de campions s’hi suma la mala dinàmica en la lliga, en què un gol en el tram final va evitar una altra ensopegada. Els valencianistes són quinzens, a deu punts de la zona Champions i per això el propietari, Peter Lim, va reaccionar en tastar per partida doble el malestar de l’afició, primer a la junta d’accionistes i després a l’estadi. Gabinet de crisi ahir a la tarda amb el president, Anil Murthy; el director general, Mateu Alemany; el director esportiu, Pablo Longoria, i el conseller executiu, Kim Koh. La plantilla, al seu torn, es va reunir una hora amb l’entrenador Marcelino.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)