1a divisió

Un mur cada cop més alt

1a divisió. Equip menys golejat de la competició i establint registres inèdits a primera, el Getafe de Bordalás manté la línia del curs passat a còpia d’una solidesa, una intensitat i una entrega encomiables

“Em consta que volen que dos equips de Madrid descendeixin. A les proves em remeto; tan sols espero que no siguem nosaltres”, va afirmar recentment Ángel Torres, president del Getafe, fent notori el seu malestar amb certes decisions rebudes per part de l’estament arbitral al llarg d’aquest curs. Sigui com sigui, difícilment un d’aquests dos clubs serà l’equip dirigit amb mà de ferro per José Bordalás. El preparador alacantí, un home que des del primer dia ha fet del Getafe un equip a la seva mida, dotant-lo d’una intensitat i una agressivitat notòries, ha tornat a fer el més difícil: situar-lo entre els conjunts revelació de la lliga.

Guanyi, empati o perdi, el club del sud de Madrid demostra partit rere partit una capacitat innata per mantenir-se viu a còpia d’un compromís i una entrega encomiables. “A l’equip li dono un notable aquest 2018. Ho estan donant tot, amb una honradesa que és palpable en cada partit”, va destacar el mateix Bordalás respecte a una plantilla que des del primer dia ha cregut en el discurs del seu tècnic. Abraçat a l’esquema habitual del 4-4-2 i amb un onze tipus que combina joventut i experiència, en què destaquen noms com ara Soria, Djené, Arambarri i Jorge Molina, el conjunt madrileny manté les línies mestres que el curs passat el van dur a ser un d’aquells rivals amb què ningú es volia enfrontar.

Un Getafe de rècord

“Hi ha una igualtat molt gran, però no podem pensar en objectius més ambiciosos”, destacava Bordalás després del triomf (1-0) per la mínima contra la Real Sociedad en l’última jornada. Tres punts que, a més de deixar el Getafe a tocar de les places europees, permetia als azulones passar a ser l’equip menys golejat de la competició. Havent rebut dotze gols en setze jornades –bagatge que comparteix únicament amb l’Atlético–, els homes de Bordalás són a hores d’ara la cinquena millor defensa de les cinc grans lligues del Vell Continent, tan sols al darrere de clubs del prestigi del Liverpool, la Juve, el City i el PSG.

Tanmateix, una bona mostra de l’entrega i el compromís amb què planteja els partits rau en el fet que només dues de la quatre derrotes que ha encaixat aquest curs han estat per dos gols de diferència, contra el Madrid i l’Atlético. Precisament, dos dels tres rivals contra els quals la temporada anterior únicament va perdre per un marge de més d’un gol en les tretze derrotes encaixades. Una mostra fefaent del bon moment de forma i de la solidesa defensiva d’un bloc que la temporada passada ja va aconseguir ser el tercer equip menys golejat del campionat domèstic, únicament superat per l’Atlético i el Barça, els dos primers classificats. L’empat sumat a Butarque en l’últim compromís a domicili, a més, va permetre al Geta assolir un rècord inèdit des que l’equip forma part de la màxima categoria del futbol espanyol. Amb una sola derrota en la jornada inaugural al Bernabéu, ara fa quatre mesos, l’1-1 contra el Leganés va suposar el vuitè partit consecutiu –dues victòries i cinc empats– sense perdre lluny del Coliseum entre lliga i copa. Una dada mai assolida a primera i que feia vint anys que no es donava, quan el club aleshores jugava a segona B.

Samu Saiz, nou reforç

El Getafe va anunciar ahir un acord amb el Leeds per a la incorporació de Samu Saiz en qualitat de cedit fins a final de temporada. Així, el jugador madrileny torna al Coliseum per suplir la baixa de llarga durada d’Amath i el club es guarda una opció de compra quan conclogui la campanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)