1a divisió

LaLiga

La hipoteca Griezmann

La renovació del francès, que cobra el triple que qualsevol company, ha generat tensions internes i ha deixat l’Atlético sense marge pel límit salarial

El davanter s’ha saltat aquesta setmana un entrenament perquè va anar a veure un partit de l’NBA a Nova York

Fa cinc mesos tots els aficionats del futbol estaven al vespre enganxats al televisor, la tauleta, el mòbil o el dispositiu que fos pendent de com Antoine Griezmann emulava LeBron James i anunciava el seu futur a través d’un programa de televisió. El francès va deixar el Barça amb un pam de nas i va fer feliç l’afició de l’Atlético. El nou pal de paller, amb sou d’estrella dels grans equips europeus. El problema? Que el pressupost dels madrilenys està un grau per sota dels gegants, i tenir un jugador que cobra el triple que els companys està generant tensions internes i no deixa marge a fitxatges o renovacions per culpa del límit salarial. A banda del tracte d’estrella.

Fa un any l’Atlético ocupava el lloc 52 en el rànquing de mitjana de sous dels jugadors en una llista que inclou tots els esports del món. En qüestió de mesos ha fet el salt fins al 17, que baixa fins al 9 si només agafem els clubs de futbol. En bona part el canvi obeeix a la voluntat d’enviar un missatge als rivals i per un cop retenir l’estrella. 23 milions d’euros nets de fitxa, a banda d’una generosa prima de renovació. Griezmann va valorar l’esforç de l’entitat, que també va fer el fitxatge més car de la seva història en qui passa per ser el seu amic íntim, Lemar (75 milions), en la temporada que el Wanda acull la final de la Champions. Tot plegat ha derivat en un maldecap. Tothom té clar qui és l’estrella, però no veuen amb bons ulls que cobri el triple que el segon més ben pagat. Hi ha cua reclamant una millora de contracte i no hi ha manera de tancar un acord de renovació amb Oblak i Filipe Luis, ni complir amb la promesa d’augment de Saúl. El lateral brasiler ja va voler marxar a l’estiu i ho tornarà a provar al gener. L’únic que va voler signar la continuïtat va ser Godín, fent el xantatge amb una oferta del United l’últim dia per collar-los al màxim.

Adeu de Lucas i Diego Costa

L’alt sou de Griezmann, que només ha fet sis gols en 16 jornades, exerceix de mirall intoxicador en què es miren els companys de vestidor. I al mateix temps ha deixat sense marge de maniobra l’Atlético. El pressupost més alt de la història, amb 407 milions, i el permís del joc net financer de LaLiga per gastar-ne 293, gairebé tres quartes parts, en sous no ha estat suficient. No hi ha marge per apujar la fitxa a ningú ni per fer incorporacions al gener, malgrat que les exigeixi Simeone. Per això estan frisosos que Diego Costa converteixi en un retorn a la Xina el malestar pel fet de cobrar només 8 milions, i no poden descartar alguna altra venda.

Els mitjans de Madrid anunciaven ahir que el Bayern pagarà els 80 milions de clàusula de Lucas Hernández, el mateix que haurien cobrat a l’estiu per Griezmann. Els colchoneros van fer un comunicat negant-ho i els bavaresos van apuntar: “Ni desmentim ni confirmem.” La fitxa del francès és de 4 milions, i la baixa aportaria oxigen, tot i que caldria fitxar un central. També volen un davanter, però no podien fer res perquè estan al límit en la massa salarial.

Els diners no són l’únic problema de la milionària renovació de Griezmann. Rep el tracte d’estrella. Simeone va donar dos dies de festa a la plantilla i el francès, malalt de l’NBA, va anar a Nova York a veure el Nets-Hawks. Per recuperar-se del viatge, va poder saltar-se la sessió de dimarts. Amb detalls com aquest, el malestar dels companys i les enveges només poden anar a l’alça. És la hipoteca Griezmann a l’Atlético.

Les xifres
La despesa en massa salarial és un maldecap en l’Atlético de Madrid.
37
llocs
ha pujat en un any l’Atlético en la llista de qui més gasta en mitjana de sous dins l’esport mundial. Del 52 al 17, i és novè en clubs de futbol. Hi destina 293 milions.
6
gols
ha marcat només Antoine Griezmann en 16 jornades de lliga. El davanter francès ha reconegut que paga l’esforç fet a l’estiu en el mundial, que li costa trobar el ritme i que li falta un xic de velocitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)