Internacional

La tradició guanya adeptes

Internacional. La lliga italiana disputa per primer cop una jornada per Sant Esteve tal com fan a Anglaterra, que a partir de la temporada vinent introduirà una aturada per compensar

Diu la tradició que fa un parell de segles els rics anglesos donaven festa al servei per Sant Esteve i els regalaven una capsa amb menjar i obsequis. Era una jornada per dedicar a la família i l’esport, i dels treballadors arribant a casa amb el detall dels amos en va derivar el boxing day. El futbol n’és el protagonista principal, i que sigui una tradició anglesa no vol dir que no es pugui copiar. A Itàlia ho fan des d’aquest any, amb una jornada de lliga en ple dia dels canelons. Nens sense escola i pares amb vacances en el millor del casos, ideal per a una jornada de futbol a ulls ja de dos països.

El City, que veu com el Liverpool ha agafat un coixí de quatre punts, va jugar dissabte, visita el Leicester per Sant Esteve, diumenge se’n va a Southampton i el dijous 3 té un duel clau amb el lider. Quatre partits en 12 dies. Pep Guardiola és un dels entrenadors que més crític s’ha mostrat amb aquest frenesí quan arriba Nadal. Considera que és clau per explicar per què els equips anglesos arriben fosos al tram decisiu de la Champions, sense obviar que als tècnics els cou veure, tal com ha passat molts cops, que se’ls escapa aquí el campionat. La Premier League ha escoltat les queixes i, si bé ha decidit que el boxing day té dècades de tradició al darrere i és intocable, a partir de la temporada vinent farà una pausa just després, tal com fan la majoria de lligues. En el campionat espanyol hi haurà un mínim d’onze dies sense enfrontaments i per fomentar el vincle entre futbol i família els equips aposten més pels entrenaments de portes obertes, si bé sovint toca passar per caixa, mentre que en la Ligue 1 pararan una quinzena i a la Bundesliga s’acosten al mes en la ja instaurada pausa hivernal per qüestions de clima advers.

Pausa posterior a Itàlia

Anglaterra era fins ara un cas singular, però ja té companyia. L’Inter-Nàpols és el plat estel·lar de Sant Esteve a Itàlia. El Juventus, campió d’hivern amb dues jornades de marge, visita l’Atalanta abans d’asseure’s a seguir el partit que clou el dia i en què els de Carlo Ancelotti miraran d’evitar que el líder, que té vuit punts de marge, s’escapi encara més. No ho tindrà fàcil al camp del tercer. Hi tornaran dissabte, però en la Serie A miren de corregir els errors anglesos i a partir d’aquí fan una pausa llarga i no s’hi tornaran a posar fins al 19 de gener.

Premier
Fulham - Wolves
13.30 h (M+LC)
Burnley - Everton
16.00 h (M+LC)
Tottenham - Bournemouth
16.00 h (M+LC)
Liverpool - Newcastle
16.00 h (M+LC)
Man. United - Huddersfield
16.00 h (M+LC)
Leicester - M. City
16.00 h (M+LC)
Crystal Palace - Cardiff
16.00 h (M+LC)
Brighton - Arsenal
18.15 h (M+LC)
Watford - Chelsea
20.30 h (#Vamos)
Southampton - West Ham
27/12
Serie A
Frosinone - Milan
12.30h (Gol)
Atalanta - Juventus
15.00 h
Càller - Genoa
15.00 h
Fiorentina - Parma
15.00 h
Sampdoria - Chievo
15.00 h
Bolonya - Lazio
15.00 h
Roma - Sassuolo
18.00 h (BeIN)
Spal - Udinese
18.00 h
Torí - Empoli
18.00 h
Inter - Nàpols
20.30h (BeIN)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)