1a divisió

Sense marge d’error

1a divisió. En ple debat respecte a la necessitat de fitxar, el Madrid enceta l’any visitant l’estadi de la Ceràmica obligat a vèncer per no perdre de vista el Barça

El camí torna a fer pujada per al Real Madrid. Tancat un 2018 històric per la consecució de la tercera Champions seguida però encara amb la fredor al cos a causa del final d’etapa que va suposar els inesperats adeus de Cristiano i Zidane, el conjunt blanc enceta un nou any ple de reptes. El més immediat, reenganxar-se a la lluita per la lliga després d’un primer terç de curs molt irregular quant a joc i resultats que va acabar amb la destitució de Lopetegui i l’arribada de Solari. A vuit punts del Barça i a cinc de l’Atlético a punt de cloure la primera volta del campionat, el Madrid disputa aquesta nit contra el Vila-real el partit corresponent a la jornada 16, ajornat per la disputa del mundial de clubs al mes de desembre, amb la necessitat de sumar un triomf que no el despengi dels altres dos grans candidats a la lluita pel títol. “Afrontem el nou any amb molta il·lusió, tenim tots els fronts oberts i disposats a competir per tots, com sempre. És important que tots els jugadors estiguin alegres i il·lusionats per afrontar totes les competicions, amb humilitat”, va destacar Solari, fent especial èmfasi en la figura d’Isco Alarcón. En ple debat respecte del futur de l’internacional malagueny, el preparador argentí va elogiar Isco per primer cop de manera explícita advertint de la necessitat de la implicació de tots per afrontar de la millor manera les tres competicions que hi ha en joc. “Isco, evidentment, és un grandíssim futbolista. Ens ha donat moltes alegries i ens les ha de seguir donant. Els necessitem a tots”, va dir. A més de Mariano, també són baixa Asensio i Llorente, motiu pel qual s’espera el retorn a l’onze de Casemiro.

Lesions que no s’aturen

Més enllà de la situació d’Isco, el cúmul de lesions que ha estat arrossegant el Madrid des de l’inici de temporada ha tornat a reobrir el debat de si el club necessita reforçar-se en el mercat d’hivern –es va obrir ahir–, especialment amb la figura d’un 9. “El futbol és dia a dia. No em plantejo hipòtesis. No em correspon parlar d’aquest àmbit, és una cosa privada del club. En tot cas, no hi ha novetats a comentar en aquest aspecte. El focus el tenim centrat únicament en el Vila-real.”

Un debat a l’ordre del dia degut a la nova lesió de Mariano i especialment a l’escassa aportació golejadora de la línia atacant. I és que, en aquest punt de la temporada, l’actual Madrid és el menys golejador de l’última dècada –en la lliga suma 24 dianes, la meitat que el Barça–. Uns registres que no es repetien des del curs 2006/07, aleshores dirigit per Capello

Urgències a la Plana

En zona de descens i amb uns registres pitjors que en les campanyes dels dos darrers descensos a segona, el retorn de Luis García fa tres setmanes en detriment de Calleja és la carta a què el club groguet s’aferra per reconduir una temporada fins ara per oblidar. “M’omple d’orgull que hagin apostat per mi en un dels moments més complicats per al club, fet que em dona molta responsabilitat. Ho afronto amb la il·lusió que ens en puguem sortir d’aquesta situació”, va destacar el tècnic madrileny.

Coincidint amb l’inici del mercat d’hivern, el Vila-real ja va començar a moure fitxa ahir mateix, anunciant la sortida d’Iturra. En el capítol d’altes, el club estaria prop de tancar el fitxatge de Vicente Iborra.

LES FRASES

És important que tots els jugadors estiguin alegres i il·lusionats per afrontar totes les competicions, amb humilitat
Isco és un grandíssim futbolista. Ens ha donat moltes alegries i ens les ha de seguir donant
Santiago Solari
entrenador del real madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)