Internacional

Joves amb pressa

Premier League. Anglaterra celebra el final de la sequera i l’aparició de joves talents, però l’èxit de Jadon Sancho a Alemanya afavorirà més adeus

Anglaterra va imposar-se a Espanya 2-3 a l’octubre amb un onze on només Trippier superava els 25 anys i on el referent, Harry Keane, té aquesta edat. Uns mesos abans, un gol a la pròrroga va deixar-los fora de la final del mundial, i van acabar en quarta posició. Després d’un llarg període fosc on la Premier League es va omplir d’estrangers i on costava veure nous talents, el jovent ha reclamat el protagonisme a les Illes, si bé això té un contrast problemàtic: les perles que tenen pressa per triomfar. Canviar de país s’està erigint en una opció a estudiar arran de l’èxit de Jadon Sancho.

El Dortmund va anunciar fa deu dies el traspàs de Christian Pulisic al Chelsea per 64 milions. El nord-americà té 20 anys, però ha vist com el fenomen Jadon Sancho el desplaçava. A Londres confien que confirmi el que apuntava, sigui al costat de Hazard o com a relleu. El cas és paradigmàtic del conflicte que alguns clubs a Anglaterra comencen a tenir amb les perles que volen triomfar ràpid. Sancho amb només 18 anys ja disposa de minuts en la selecció i veu justificada la decisió que va prendre fa un any i mig marxant del City. I l’arribada de Pulisic fa que Callum Hudson-Odoi, també de 18, es negui a renovar en el Chelsea i apunti al Bayern, que el veu de relleu de Robben. Els blues, que viuen un cas similar amb Ruben Loftus-Cheek, van rebutjar la primera oferta dels bavaresos i, veient com es nega a seguir, ja han amenaçat de demanar a la UEFA que investigui si el campió alemany hi ha negociat de manera il·legal amb el futbolista o els familiars.

City, Chelsea o United

Els gegants d’Anglaterra disposen de molts diners, però alhora de l’exigència de guanyar. I no sempre és fàcil donar marge als joves, tal com fa Mauricio Pochettino al Tottenham. El Chelsea té dues perles amb ganes de fer les maletes i el City veu com després de perdre Jadon Sancho, Brahim Díaz tampoc va renovar perquè tenia un acord amb el Real Madrid, amb el qual ja va debutar a la copa del Rei. El preu, 17 milions, malgrat quedar lliure a l’estiu. Els blancs són un dels clubs al qual es vincula un altre talent emergent del futbol anglès. El Manchester United no pot lligar la continuïtat de Marcus Rashford, de 21 anys, perquè no signarà si no veu clar que tindrà un rol protagonista. El davanter, també internacional, té firmat fins al 2020, amb opció a un any més i als red devils estan amb la mosca al nas perquè en els darrers anys ja han viscut altres fugues, des de Paul Pogba a estrellats com Ravel Morrison. Cadells amb presses.

MERCAT

33
milions
és la segona oferta que ha presentat el Bayern per Hudson-Odoi. El Chelsea no l’accepta.

Cesc canvia el Chelsea pel Mònaco

Cesc Fàbregas és un referent a l’hora de parlar de joves talents que triomfen a la Premier. Encara era menor d’edat que ja portava el timó de l’Arsenal. Una llarga etapa que ahir es va cloure quan el Mònaco en va anunciar el fitxatge al vespre, amb un contracte fins al 2022. El Chelsea va acabar cedint, malgrat que inicialment exigia deu milions pel traspàs o com a mínim tenir lligat un migcampista de recanvi. Ni una cosa ni l’altra, i ahir van pactar l’adeu del migcampista català de 31 anys, que no tenia lloc en els plantejaments de Sarri i que ara amb el dorsal 44 mirarà d’evitar el descens amb Thierry Henry.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)