Internacional

Ligue 1

Rivals de la mateixa sang

Thierry Henry i Patrick Vieira s’enfronten per primer cop com a entrenadors amb el record de la seva influència com a futbolistes encara present

“Tots dos tenen coses de Wenger, sobretot a l’hora de donar llibertat al futbolista sobre la gespa”, analitza Lauren

“Durant una estona, segurament no podré estimar Patrick Vieira”, reconeixia dimarts Thierry Henry. Acabat el partit que els enfrontarà aquesta tarda al Lluís II, però, aniran a sopar junts, tal com revelava ahir el diari L’Équipe. Resultat a banda, sobre la taula es desplomarà tota una vida de records i experiències, de passat i d’un present que avui els separa per tan sols 20 quilòmetres, la distància que hi ha entre Niça i Mònaco, reduïda a zero per a dues llegendes del futbol mundial que avui tornen a començar, asseguts en una banqueta, amb la dificultat del principiant.

Mateixes sensacions, una vegada més, com si un mirall els acompanyés al llarg del camí. Rescatats tots dos per Arsène Wenger del foc del futbol italià, en què Vieira tan sols havia jugat dos partits de lliga amb el Milan i en què Henry, tot i haver participat una mica més (16 partits amb la Juve), no havia pogut dinamitar la seva elegància, el nord de Londres els va elevar a l’olimp com mai abans. Al primer com un dels jerarques de més autoritat que mai ha vist la Premier League, líder per naturalesa, capaç de xocar amb l’inexpugnable Roy Keane, de protegir l’escut de l’Arsenal amb joc i rauxa. A Titi fins a cotes universals, capaç de convertir l’instint en art, una definició senzilla en un quadre. Junts van forjar l’etiqueta dels Invencibles, aquell Arsenal irrepetible capaç de guanyar una Premier sense perdre ni un sol partit; van participar de la glòria francesa en el mundial del 1998, i ja amb més cocció futbolística, van ser líders en l’Eurocopa del 2002.

Avui, cadascú sota el seu paraigua, comparteixen l’experiència de somiar a ser Wenger. “I d’alguna manera tots dos tenen coses del mister. Sobretot el fet de donar llibertat al futbolista dins del terreny de joc, deixar-lo ser creatiu”, comparteix Lauren, company de tots dos a l’Arsenal i ja conscient aleshores que la pilota estava forjant dues personalitats fortes. “Especialment a Vieira se’l veia amb un lideratge molt evident. A Henry també, però a la seva manera, sent més detallista”, assenyala el sevillà, que recordava l’anècdota que va protagonitzar l’ara tècnic del Mònaco en una roda de premsa, quan va retreure al jove Löic Badiashile el fet de no col·locar una cadira de forma adient després de parlar: “En aquest sentit Titi és més primmirat.”

“Tots dos tenen una aroma de Wenger però cadascú amb el seu caràcter propi”, tanca Lauren sobre dos amics que avui obren camí en la dificultat. Henry entregat a un exèrcit de joves per intentar reinstaurar la normalitat a Mònaco. Vieira aterrat a Niça en una era difícil, obligat a esborrar la petjada de Lucien Favre i a sobreviure sense futbolistes fins l’any passat fonamentals com Jean-Michel Seri o Alassane Pléa. La nostàlgia del passat planarà sobre el Lluís II, l’olor de Highbury, però el present estreny els fills de Wenger, dos invencibles que avui transiten per un camí terrenal a la recerca d’una nova glòria, la de les banquetes.

8
punts
dels 30 en joc des que va arribar Henry a la banqueta ha estat capaç d’aconseguir el Mònaco, que va esgarrapar un empat diumenge al Vélodrome en el debut de Cesc Fàbregas, antic company de Titi i de Vieira a l’Arsenal i que ha d’aportar experiència a un equip tocat.
0
gols
en 10 aparicions en la Ligue 1 ha marcat Mario Balotelli, que després de ser clau per al Niça les dues últimes temporades, no està ajudant Vieira en el seu desembarcament a les banquetes del futbol francès i podria abandonar el club aviat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)