Més futbol

Trista imatge a Butarque

Copa del Rei. El conjunt madridista es classifica, però no aconsegueix esvair els dubtes ni oferir certa fiabilitat en la primera derrota de la seva història al camp del modest Leganés

leganés 1 real madrid 0

LEGANÉS:Cuéllar; Juanfran, Bustinza (En-Nesyri, 69’), Omeruo, Siovas, Kravets (Jonathan Silva, 74’); Recio, Eraso, Gumbau (Arnaiz, 63’); Sabin i Braithwaite.REAL MADRID:Keylor; Odriozola, Nacho, Varane, Reguilón (Ceballos, 46’); Casemiro, Valverde, Isco (Cristo, 68’); Lucas Vázquez (Brahim, 86)’, Vinicius i Marcelo.GOLS:1-0 (29’) Braithwaite.ÀRBITRE:Martínez Munuera. Grogues a Recio (72’); Vincius (82’) i Casemiro (90’).PÚBLIC:Butarque.

El Real Madrid tenia lligada la classificació per als quarts de final des del 3-0 de l’anada al Santiago Bernabéu. Al conjunt blanc se li exigia ahir que malgrat les rotacions tornés a mostrar-se superior al Leganés i no se’n va sortir. No només va sortir derrotat per primer cop de Butarque, fita històrica, sinó que va actuar de nou com un equip gasiu i acovardit, que cedeix la iniciativa amb una facilitat preocupant.

La llista de baixes del Madrid és interminable i els joves no responen a una exigència que els supera en alguns casos. Aquí s’hi hauria de veure la mà de l’entrenador, que els coneix del filial i que ha de buscar solucions. Les proves d’ahir de Solari van passar per donar una oportunitat a Isco i situar Marcelo d’extrem. Doncs la banda dreta, amb dos laterals madridistes, va ser una autopista per al Leganés i si la pilota arribava al segon pal, resultava que Odriozola i Lucas són dos taps de bassa, que eren superats per dalt cada cop. Els locals hi van trobar una mina i picaven un cop rere l’altre buscant l’or. El premi el van trobar en el minut 29 quan Braithwaite va fer d’abusananos per dalt i si bé primer va topar amb el pal, al final va poder enviar la pilota al fons de la xarxa. Els blancs estaven tancats, agarrotats per la falta d’identitat i veient com el Leganés també els feia recular espantats. I quan just abans del gol van trobar una errada que els va permetre convertir un córner del rival en un contraatac de cinc contra un, Isco va pecar de lent a l’hora de definir, amb Vinicius sol al costat.

La primera part del Madrid va ser trista i Solari no es va atrevir a sacrificar Marcelo, així que va enviar a la dutxa el jove Reguilón al descans. La presència de Ceballos va fer que els blancs tinguessin una mica més de cohesió i control, que d’atacar tampoc se’n van sortir a la represa. Braithwaite va seguir sent un calvari en el joc aeri i va tenir un parell de rematades per acabar de posar la por al cos als blancs, però no va definir prou bé.

Brahim, al pal

La paciència de Solari amb Isco va durar 68 minuts, donant-li arguments per mantenir el malagueny castigat un temps més. De mica en mica el Leganés va assumir que no se’n sortiria, que el segon gol no arribaria i va començar a acusar l’esforç. El Madrid en el tram final va gaudir d’un parell de contres clares, però en la primera Ceballos va pecar d’egoista i en la segona, més clara, Vinicius va deixar el nouvingut Brahim Díaz sol davant Cuéllar, que va poder fregar la pilota suficientment per enviar-la al pal. Quan semblava que tot quedaria igual, els locals encara van mirar de posar el dit a la nafra amb quatre rematades seguides en el minut 94, que van trobar tres grans respostes de Keylor Navas. La quarta va anar als núvols i el xiulet final va comportar l’ovació de Butarque, que per primer cop a la història va poder celebrar una victòria contra el Real Madrid. Històric.