1a divisió

Conflictes enquistats

Copa. La derrota a Leganés alimenta els dubtes a l’alça al Real Madrid: la gestió de Solari, el rol d’Isco, la banda esquerra i els fitxatges

El Real Madrid va passar als quarts de la copa, però sense evitar una altra derrota i una trista imatge a Leganés. Butarque va comportar la desena desfeta de la temporada, una més que en tot l’exercici anterior i malgrat haver-se disputat només la meitat de partits. Els números són molt negatius i la imatge va en la mateixa sintonia, amb una sèrie de problemes que en lloc de solucionar-se s’enquisten.

Solari va ser l’aposta del Madrid per substituir Lopetegui, sobretot per la incapacitat de portar un entrenador de prestigi. L’efecte del tècnic del filial ha estat escarransit i l’han renovat sabent que al juny el destituiran. Quan mira de tocar coses, no funcionen. Al Villamarín va provar un sistema amb tres centrals i l’afortunat triomf va tapar una nefasta actuació, amb un 24% de possessió. A Leganés va tornar a la línia de quatre, però va provar Marcelo d’extrem i a la mitja part ja es va veure obligat a rectificar.

La manca de gol

Solari tampoc ha millorat el rendiment d’alguns jugadors de pes. A banda de les lesions, té el conflicte obert amb Isco, a qui dimecres va aixecar el càstig. Se’n va cansar després de 68 minuts i amb l’andalús malbaratant per manca de condició física l’opció d’avançar-se en el marcador. En canvi, el tècnic va tenir més paciència amb Marcelo, que tampoc va millorar el rendiment recent, tot i que va ser el que més pilotes va tocar, clara prova del desgavell blanc.

Finalment, Butarque també va reiterar l’equívoca planificació esportiva del Madrid, que es va gastar els diners en un porter i un lateral dret. Keylor Navas va oferir una altra gran actuació sota els pals, demostrant que la posició estava ben coberta, mentre que Odriozola va engreixar l’escepticisme sobre el fitxatge al lateral dret, quan a l’esquerra queda clar que falta una alternativa a Marcelo. Solari va justificar alhora el pobre bagatge ofensiu en la manca d’un nou, però Florentino Pérez va decidir a l’estiu que no s’enyorarien els 50 gols per temporada de Cristiano Ronaldo. Ahir, de nou, incapaços de marcar.

COMPARACIÓ

10
derrotes
acumula ja el Madrid en 32 partits. La temporada passada van ser 9 en 62.

Kiko Casilla se’n va amb Bielsa

Kiko Casilla ja no és jugador del Real Madrid. La segona etapa del porter català a l’equip madridista es va cloure ahir en fer-se oficial l’acord amb el Leeds, amb qui ja havia passat revisió mèdica dimecres. L’alcoverenc, de 32 anys, va arribar al conjunt blanc el 2015 procedent de l’Espanyol i ara signa un contracte de quatre anys i mig amb el líder de la segona divisió anglesa. La primera experiència a l’estranger serà a les ordres del peculiar Marcelo Bielsa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)