1a divisió

Examen al Bernabéu

1a divisió. En places de Champions completada una primera volta de nota, el Sevilla de Machín s’enfronta al Madrid disposat a millorar la seva imatge a domicili

Superada la primera volta del campionat, a Nervión tenen motius per a l’optimisme. Així, tan sols cal fer una ullada al canvi de paisatge que ha experimentat el Sevilla entre aquest inici d’any i l’anterior per confirmar aquest gir de guió. Coincidint amb l’entrada del 2018, l’entitat andalusa transitava amb més pena que glòria en una temporada de constants alts i baixos, amb canvi d’entrenador inclòs i una dolorosa derrota a casa en el derbi. Ara, però, el 2019 dibuixa un panorama a anys llum del d’aleshores. Tercer classificat en la lliga, amb el bitllet segellat per als quarts de copa i present en els setzens de l’Europa League, l’equip andalús viu un moment dolç. I tot, sota el lideratge d’un Pablo Machín que està brillant amb llum pròpia a la banqueta del Pizjuán.

Traslladant la reeixida fórmula que va permetre al Girona ser un dels equips revelació la campanya anterior, el preparador de Sòria ha imprès l’estil valent i arriscat que el caracteritza i que els seus futbolistes han acabat reconeixen com a propi. “Tenim la possibilitat de continuar il·lusionats amb els objectius que ens hem marcat, així que haig de donar com a bona la primera volta de l’equip”, valorava recentment José Castro, president del club.

Abraçat al 3-5-2 tot i que amb matisos –va iniciar el curs amb un 3-4-2-1–, Machín ha demostrat tenir una línia de treball molt determinada, teixint damunt de la gespa l’essència i el tarannà que l’han convertit en un tècnic tremendament competitiu i d’amplis recursos. No obstant això, no tot han estat flors i violes per a un Machín que no va tenir un inici de curs gens fàcil.

Una càrrega de partits superior a la resta dels rivals a causa de la duresa d’un calendari que des del primer dia no ha donat treva –l’equip va posar-se en marxa a finals de juliol per afrontar tres eliminatòries per ser a la fase de grups de l’Europa League–, sumada al mal inici en la present lliga i inoportunes lesions van fer que afloressin dubtes respecte a la viabilitat del nou projecte. Res més allunyat de la realitat. Sumant tan sols un punt de nou possibles i sense veure porteria entre la segona jornada i la quarta, la derrota a casa contra el Getafe va suposar un punt d’inflexió en el procés d’adaptació de Machín. Sense renunciar en cap moment a jugar amb tres centrals i dos carrilers, l’aposta de sacrificar un migcentre i optar per introduir dos interiors i dos davanters s’ha albirat clau en l’actual present de l’equip. Des d’aleshores, el Sevilla ha disputat un total de 25 partits, amb un balanç molt favorable de 14 triomfs, 6 empats i 5 derrotes, i un registre golejador notori: 49 gols a favor i 24 en contra.

Des de la solidesa de Vaclík sota pals i el rendiment de tota la línia defensiva, passant per la privilegiada visió de joc de Banega en la sortida de pilota, així com la capacitat de generar futbol de Sarabia i el Mudo Vázquez i acabant per l’instint golejador d’homes com Ben Yedder i André Silva –26 dianes entre els dos en totes les competicions–, el Sevilla de Machín ha aconseguit renovar les il·lusions d’una afició altament exigent. “Vam començar més tal com vam acabar a Girona, i ara ho estem fent més com quan vam començar a Girona, amb dos puntes clars. Gràcies a l’actitud de tots, estem aconseguint ser un equip que no es parteix, compacte, que és la base per tenir bons resultats”, declarava Machín a aquest diari a l’octubre.

Problemes a domicili

Segon equip més golejador del campionat (31) i cinquè menys golejat (20), les excel·lents prestacions ofertes a l’escalf del Pizjuán (6 triomfs, 2 empats i 1 derrota) contrasten amb els pobres registres assolits a domicili (3 triomfs, 4 empats i 3 derrotes). Sense anar gaire lluny, el Sevilla no ha vençut fora de casa des de finals de setembre. Així doncs, la visita al Bernabéu suposa una prova de foc per a un Sevilla l’objectiu del qual és assegurar una plaça per a la propera edició de la Champions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)