Internacional

Angoixa per la desaparició de l’avió d’Emiliano Sala

Premier League. L’aparell que traslladava l’atacant argentí a Cardiff va perdre la comunicació la nit de dilluns al canal de la Mànega i continua la recerca de la nau en espera d’un miracle

Hores d’angoixa i d’incertesa en el món del futbol al voltant de la figura d’Emiliano Sala (Cululú, l’Argentina, 1990). També de pessimisme, ja que el jet privat que desplaçava l’atacant argentí rumb a Cardiff, per incorporar-se definitivament al club gal·lès i emprendre la seva aventura a la Premier League, va perdre la comunicació durant la nit de dilluns just quan sobrevolava el canal de la Mànega i ahir a la nit, més de 24 hores més tard, la policia de Guernsey, illa propera a la costa de la Normandia, es veia obligada a suspendre la recerca sense haver trobat encara restes de l’aparell.

En tot cas, i en espera d’un miracle cada vegada més improbable, el cap de recerca de l’aviació del canal de la mànega, John Fitzgerald, va assegurar que no tenen l’esperança de trobar ningú amb vida hores després de l’accident. Sala, que havia estat una de les revelacions de la primera volta de la Ligue 1 en marcar 12 gols en 19 partits amb el Nantes, havia estat traspassat feia dies al Cardiff a canvi de 20 milions d’euros, i es convertia així en el jugador més car de la història del conjunt gal·lès. El jugador havia retornat puntualment a Nantes per acomiadar-se dels que fins aleshores havien estat els seus companys i, fins i tot, va penjar una fotografia de grup abans de posar rumb a Cardiff, on ahir estava previst que fes el seu primer entrenament. “Estem en xoc després d’assabentar-nos de la desaparició de l’avió. No puc oblidar la seva cara de felicitat quan ens vam conèixer i va signar el contracte. Estava preparat per emprendre aquesta ventura i és dur rebre notícies tan dures sobre una gran persona”, va manifestar visiblement afectat Ken Choo, director executiu d’un Cardiff City que va decidir cancel·lar la sessió d’entrenament. “L’avió en què viatjava Sala i la resta de la tripulació s’hauria estavellat a les illes del canal. Resem amb l’esperança que puguin ser trobats amb vida”, va escriure a través d’un comunicat el Nantes, que ha aconseguit suspendre el partit que havia de disputar avui contra el Sannous-Saint-Gratien (3a divisió francesa), corresponent a la Coupe de France, a conseqüència de la desaparició de qui fins fa pocs dies encara era el seu davanter.

Tanmateix, el club de la capital del Loira Atlàntic, va instar els seus aficionats a comparèixer a la Place Royale acompanyats d’una tulipa groga en mostra de suport a Emiliano Sala. Passades les 7, aquests van correspondre i van anar a la cèntrica plaça entonant càntics a favor del punta argentí. “No m’ho puc creure, estic desesperat. Tant de bo arribin bones notícies, és un noi que sempre ha lluitat, de poble, molt humil. Per ell arribar a Cardiff era un pas fonamental”, va expressar el pare del futbolista, Horacio Sala, encreuant els dits pendent d’una recerca desesperada i que cada cop apunta més a un desenllaç negre, una vegada no s’han trobat restes de l’avió més de 24 hores després de la seva desaparició.

PESSIMISME

Els responsables del rescat han perdut la fe de trobar supervivents
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)