Internacional

Renovació o traspàs

Mercat. Diversos clubs comencen a notar la pressió de tenir estrelles que acaben el 2020 i no renoven. Hazard, Timo Werner, Eriksen, Cavani, Thiago Silva o De Gea comencen el compte enrere

El mercat d’hivern arriba a l’última setmana i des de fa 24 dies els jugadors que acaben contracte són lliures de negociar amb qui vulguin. Pressió per als clubs que tenen futbolistes que poden perdre sense veure ni un euro. I alhora comença el compte enrere per als qui tenen estrelles lligades només fins al 2020. Uns mesos per ampliar el vincle o veure’s amb un estiu mogut amb la decisió damunt la taula d’ingressar diners o arriscar-se a quedar amb un pam de nas l’estiu següent. Christian Pulisic ha estat el primer cas, però n’hi ha més i molt destacats.

El Dortmund va deixar clar que acceptava els 64 milions del Chelsea perquè Pulisic no volia renovar. L’arribada del nord-americà alimenta precisament la sensació que els anglesos busquen un relleu per a Eden Hazard, que acaba també el 2020 i ha deixat més missatges amb regust d’adeu que no pas de continuïtat. Els londinencs saben que rebran d’aquí a uns mesos una sucosa oferta de Florentino Pérez per al vigent MVP de la Premier League. No és l’únic a Anglaterra amb aquest maldecap. “Volem que continuï, però té tot el dret a pensar en el seu futur i mirar altres opcions.” Així de comprensiu es mostrava Mauricio Pochettino amb les reticències de Christian Eriksen per continuar sent molts anys el cervell del Tottenham. De nou el nom del Madrid apareix a l’horitzó. I encara és més especial el cas del United. Els red devils tenen l’opció de prorrogar automàticament el vincle de De Gea i Martial, que acaben el contracte el 2019, però només seria endarrerir el problema. Les posicions eren molt distants, però sembla que l’adeu de Mouinho ha netejat l’ambient. Si fa o no fa el mateix amb Rashford, que se sent còmode amb tan sols un any i mig més signat en espera de veure si té el rol protagonista que persegueix. Amb Soljskäer el té.

El PSG i el Nàpols

El dilema de què s’ha de fer amb els que queden lliures el 2020 no és una exclusiva de la Premier. “Si Timo Werner no prioritza un gran salari i opta per continuar amb nosaltres, estarà invertint en el seu futur esportiu. Si no, haurem de veure què fem a l’estiu.” El missatge del director executiu del Leipzig, Olivier Mintzlaff, era clar. El davanter de la selecció alemanya ha de moure fitxa. En canvi, el Gladbach té coll avall que tocarà fer caixa amb el germà de Hazard, Thorgan, que està rendint a alt nivell i ha despertat l’interès d’equips com l’Atlético, mentre que al Dortmund tenen la mosca al nas amb el cotitzat lateral portuguès Raphael Guerreiro, que no té pressa per renovar.

A la Ligue 1 el principal conflicte el té el PSG. Amb la necessitat de vendre pel joc net de la UEFA, té diverses peces amb vincle fins al 2020 per fer caixa i reduir el volum de fitxes altes. Cavani, Thiago Silva o Meunier podrien evitar la dràstica mesura de veure volar Mbappé o Neymar. El Lió també desconfia de la reticència de Nabil Fekir i el porter Anthony Lopes a l’hora de signar la renovació. L’estiu passat es va negar a traspassar-los, però calcula que podria ingressar entre 60 i 90 milions. I és un club venedor.

Finalment, a la Serie A la principal pressió és per al Nàpols, amb Hamsik i Dries Mertes a un any i mig de ser amos del seu futur. En menor mesura, Callejón. El compte enrere ha començat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)