Internacional

Rossi, el golejador oblidat

Mercat. Giuseppe Rossi entrena amb el United, on va debutar, i a les ordres d’un Solskjaer que també va patir el calvari de les lesions, en espera que algú li deixi demostrar que no està acabat

El davanter centre del Barça té 32 anys. El del Madrid, 31. I el del Bayern i el City, 30. Però als 31 la sensació és que Giuseppe Rossi viu el final de la carrera. A l’atur des de fa mesos, el davanter italià ha tornat al club que li va donar l’opció de debutar a l’elit, el Manchester United, amb qui s’entrena a l’espera que algun equip li doni l’ oportunitat de demostrar que el calvari de les lesions no l’han d’apartar del futbol sent tan jove.

“Ha estat un gest molt maco. Estic a punt per tornar a jugar amb continuïtat. Desgraciadament porto sense equip quatre o cinc mesos, però tinc moltes ganes de tornar. Ara per ara no puc fer res més que esperar. Visc el dia a dia i a veure què passa, confiem que vingui alguna cosa bona”, va explicar als mitjans del United. El davanter italià porta dues setmanes entrenant amb els red devils, però de moment no li ha sortit cap proposta. Ara es tanca el mercat d’hivern, però com que està a l’atur, té marge. Des de Manchester ressalten que se’l veu molt bé i fins i tot ha generat elogis d’Alex Ferguson, però la col·lecció de lesions han generat molts dubtes.

L’acord amb el Barça

Rossi ha tornat al United una dècada després de desvincular-se’n. Amb 17 anys hi debutava i ara ha trobat la complicitat de Solskjaer... amb qui va compartir vestidor. Que la rumorologia apuntés a l’opció que s’integrés al cos tècnic del noruec és una bona pista de la maledicció que ha estat la carrera de l’italià els darrers anys. La temporada passada va estar al Genoa cedit pel Fiorentina, en el retorn després d’una nova lesió greu. No va reaparèixer fins al desembre i tan sols va fer un gol en nou aparicions.

El repàs a la carrera de Rossi des de l’inici de les lesions greus fa federat. El menut davanter va rendir tan bé al Vila-real que els mitjans van anunciar un acord amb el Barça al 2011. Acabava de fer 18 gols a la lliga, però al final va resultar ser el pla B, que es va descartar quan l’A (Alexis Sánchez) va tirar endavant. Uns mesos més tard arrencava el descens als inferns. A l’octubre arribava el trencament dels lligaments creuats del genoll dret. Sis mesos fora. I a l’abril, el creuat anterior, deu mesos més. La Fiorentina hi va confiar i va fitxar-lo malgrat l’any en blanc. Rossi va respondre perfectament amb 16 dianes en 21 partits, fins que la cama va tornar a fallar. Altre cop els lligaments i poc després, el menisc, que va comportar-li mig any més. Una cessió al Llevant primer (6 gols en 17 partits) i en la temporada següent, al Celta (4 gols en 17). Sant tornem-hi. El genoll esquerre va fer figa i la reaparició amb el Genoa fa uns mesos no va transmetre bones sensacions.

Així s’arriba a la situació actual: l’atur que s’allarga. “Se’l veu bé, en forma i seguirà entrenant amb nosaltres uns dies si cap equip no se l’emporta abans.” Solskjaer, amb qui va compartir vestidor, entén a la perfecció la soledat del futbolista quan ningú creu que es pugui recuperar. Als 30 anys el genoll també va fallar-li i va anar encadenant lesions i operacions fins penjar les botes amb 34. Entén i simpatitza amb l’italià. Algú donarà un vot de confiança a Giuseppe Rossi?

PACIÈNCIA

Estic sense equip des de fa quatre o cinc mesos, però tinc moltes ganes de tornar. Ara no puc fer res més que esperar

L’OLFACTE

16
gols
en 21 partits va fer Rossi amb el Fiorentina en la 2013/14, el seu últim gran registre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)