Champions

El Madrid resisteix i colpeja

Champions League. L’Ajax fa una exhibició de futbol d’atac, veu com el VAR li anul·la un gol i mereix molt més en la primera part i, després del descans, cau davant l’efectivitat dels blancs

AJAX 1 REAL MADRID 2

AJAX:Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; De Jong, Van de Beeck, Schöne (Dolbeg, 73’); Ziyech, Tadic i Neres.REAL MADRID:Courtois; Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Reguilón; Kroos, Casemiro, Modric; Bale (Lucas Vázquez, 61’), Benzema (Marco Asensio, 73’) i Vinicius Junior (Mariano, 80’).GOLS:0-1 (60’) Benzema. 1-1 (75’) Ziyech. 1-2 (87’) Marco Asensio.ÀRBITRE:Damir Skomina (eslovè). Va ensenyar targeta groga a Ziyech, Reguilón, Lucas Vázquez i Sergio Ramos.PÚBLIC:54.990 espectadors a l’Amsterdam Arena.

El Real Madrid posa un peu als quarts de final de la Champions en imposar-se a l’Ajax a l’Amsterdam Arena (1-2). Benzema i Asensio signen els gols blancs i Ziyech, el dels holandesos, en la segona part. Valent, obert i desacomplexat, l’equip d’Erik ten Hag va acular el Madrid des de bon principi. El gegant madridista aguantava la ventada com podia: cada pèrdua de pilota era una oportunitat de gol, cada errada posava en perill el zero en la porteria de Courtois. L’Ajax atacava amb tots, per això va ser el lateral Mazraoui el protagonista de la primera ocasió, en el minut 9, però el seu xut va sortir massa creuat. Quan s’havia arribat al primer quart d’hora de partit, el Madrid va apropar-se a Onana per primera, i única, vegada en la primera part, en una acció de Vinicius que l’exporter del Barça va desfer amb una gran aturada. Després, el setge no es va aturar fins al descans.

Tadic va xutar al pal, aprofitant una badada defensiva, poc abans de la mitja hora. Courtois va aparèixer per negar el gol a Ziyech en el minut 36, quan el futbolista d’origen marroquí es trobava completament sol, després d’una combinació de quatre tocs a dins de l’àrea dels seus companys. I sense descans, en la següent arribada, Tagliafico va rematar un córner a la xarxa, aprofitant un mal refús del porter blanc, però l’àrbitre, Damin Skomina, va espatllar la festa a l’Amsterdam Arena anul·lant el gol, prèvia consulta al VAR.

La fam de l’Ajax és infinita, els joves hereus de Johan Cruyff només saben atacar. Per això, res no va canviar, per la seva part, després del descans. El Real Madrid, però, després d’haver sobreviscut miraculosament als primers 45 minuts, es va endreçar millor i va treure el cap. Benzema va avisar als 5 minuts, amb un xut ras que va atrapar Onana i, de seguida, el brasiler Neres va respondre en un contraatac que va culminar, malauradament, amb la cama dolenta. Qui va colpejar, en tot cas, va ser l’equip de Solari, prop de la primera hora de joc, quan el cansament començava a aparèixer en l’Ajax: Benzema va rematar a l’escaire una acció iniciada per Vinicius.

Inevitablement, l’Ajax va començar a davallar però, quan menys es podia esperar, a la mitja hora de la segona part, va acabar trobant el premi del gol. Ziyech el va signar, en una bonica acció coral. El Real Madrid, en qualsevol cas, no havia dit l’última paraula: en el minut 87, l’ofici i l’ànima competitiva del campió d’Europa van desfer l’empat a 1 en un contraatac, amb passada final de Carvajal i rematada d’Asensio a la xarxa.