1a divisió

El VAR és l’única solució del Madrid (1-2)

Primera divisió. Els blancs vencen amb polèmica després de dos penals contra un Llevant superior i arribaran als clàssics amb males sensacions

LLEVANT 1 R. MADRID 2

LLEVANT:Aitor; Simon Moses, Cabaco, Vezo, Róber Pier, Luna; Rochina (Doukouré, 60’), Campaña, Bardhi (Vukcevic, 89’); Morales i Roger (Raphael, 73’).REAL MADRID:Courtois; Carvajal, Varane, Nacho, Reguilón; Modric, Casemiro, Kroos (Valverde, 68’); Lucas Vázquez, Benzema (Bale, 73’) i Vinicius (Asensio, 82’).GOLS:0-1 (42’) Benzema, de penal. 1-1 (60’) Roger. 1-2 (77’) Bale.ÀRBITRE:Iglesias Villanueva. Grogues a Roger, Rochina, Luna; Lucas Vázquez i Modric. Vermella a Nacho (85’)PÚBLIC:Ciutat de València. 23.018.

El Madrid arribarà a la setmana dels dos clàssics després d’una victòria, però sense escapar de les males sensacions i la percepció que si Vinicius no inventa alguna cosa l’atac és zona erma. Un penal que Iglesias Villanueva no va veure i li va xerrar el VAR i un altre que només va veure ell i que ningú no li va rectificar van permetre al Madrid imposar-se, ahir, 1-2 a un Llevant d’idees molt més clares.

El conjunt granota va sortir conscient que les transicions ràpides sovint enxampen el Madrid descol·locat i li va fer mal. En el minut 22, en un córner Roger va enviar la pilota al pal i, poc després també a pilota aturada, Róber Pier va perdonar el primer. Una pilota robada de Vinicius a Cabaco amb misto posterior del brasiler va ser l’única aparició dels blancs en atac fins que, en el 41’, Modric va centrar i va protestar unes mans de Bardhi. Ningú no li va fer cas, excepte el VAR, que va avisar l’àrbitre. El penal era clar i Benzema no va perdonar. Com a mostra del nivell dels homes de Solari, serveixi la jugada posterior. Després de sacar des del mig del camp, amb tres tocs el Llevant es va plantar amb Roger sol davant del porter, però va tornar a topar amb el pal.

La insistència de Roger

Ni mig minut i Courtois evitava de nou el gol de Roger en la segona part. El davanter del Llevant va trobar el premi en el 60’, amb una nova transició ràpida a la cursa de Morales, centrada i gran toc de primeres al fons de la xarxa. El Madrid havia ensenyat les urpes en un parell d’accions de Benzema i Vinicius, sense abandonar la mediocritat, fins que, en el 77’, una pilota dividida va comportar el xut a l’aire de Doukouré. Casimiro passava per allà i es va tirar. Iglesias Villanueva ho va veure clar: un altre penal. Tothom esperava que el VAR el fes rectificar i no va ser així. Bale va marcar, traient-se de sobre qui volia celebrar l’1-2, mostra de tensió interna. La vermella a Nacho a cinc minuts del final no va evitar un triomf immerescut.