Champions

RAMÓN CALDERÓN

EXPRESIDENT DEL REAL MADRID

“El club funciona per capricis, no és professional”

Ara com a aficionat i sense cap intenció de tornar al fang, Ramón Calderón (Palència, Espanya, 1951) és de les poques veus crítiques en contra d’un Florentino Pérez que té molt domesticat el Real Madrid i el seu entorn.

Ha paït la derrota?
Doncs quin remei, ara com a aficionat no puc fer res més que patir aquesta setmana, que ha estat terrorífica, i intentar mirar endavant, però la veritat és que tot això es veia a venir des de feia temps.

Té un diagnòstic per al que està succeint al Madrid?

És obvi i ho veu tothom menys la persona indicada, que és el president. Ell ha decidit gestionar el club a base d’impulsos, de capricis, i així és molt complicat. Ell va decidir vendre Cristiano Ronaldo quan Zidane el volia mantenir, que no tenia cap problema amb la porteria, i Bale li semblava que no encaixava. Florentino va fer tot el contrari i Zidane va agafar la porta i va marxar. Si es miren els fitxatges, les sortides, el que passa amb els entrenadors..., res té sentit i queda la sensació que el que passi en el futur també serà a base de decisions irracionals.
Vostè apunta a la llotja, però l’escenari real és que no existeix una oposició visible...
És cert, el president ha aconseguit controlar molt bé el club i els mitjans de comunicació i l’únic que hi ha són reaccions puntuals a una política determinada. El tema de l’oposició és difícil, ho he patit en la meva pròpia pell, quan vols entrar a un lloc i els grups que tenen el poder no hi estan a favor. Suposo que a ningú li interessa fer front a aquest repte perquè Florentino manega molt bé els grups de comunicació, els té perfectament controlats i a partir d’aquí és cert que l’oposició no és directa perquè és impossible.
Creu que les obres del nou Bernabéu s’haurien de relativitzar en favor de refer l’equip esportivament?
Aquest tema és una altra barbaritat. Cinc-cents setanta-cinc milions d’euros és el doble del que ha costat el Wanda, que és absolutament nou. Al Bernabéu hi vaig portar la final de la Champions del 2010 perquè era un dels millors estadis d’Europa, no hi ha ni una sola queixa de cap soci. És una barbaritat pròpia d’algú que és un constructor més que un home de futbol. No tinc ni idea de si això ara canviarà perquè Florentino Pérez és un home que es reuneix només amb si mateix.
En contrast amb el Madrid, creu que el Barça està regenerant el seu projecte amb fitxatges com els d’Arthur o De Jong?
El Barça està fent el que és lògic, res extraordinari. Confiar en els professionals. Bartomeu és una persona molt sensata, molt prudent i està confiant en les persones que en saben. Quan jo vaig arribar és el que vaig fer, contractar Baldini, Cucero i Mijatovic, persones que coneixen aquest món, per construir un equip que va guanyar dues lligues seguides. Es pot guanyar o perdre, però el normal és fer-ho en termes professionals. El Barça ho està fent, té un pla. El Madrid no.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)