1a divisió

Florentino abraça la flor

El president del Real Madrid irromp acomiadant Solari i asseient de nou a la banqueta Zinedine Zidane

El tècnic marsellès signa fins al 2022 amb la missió de renovar el projecte

Feia nou mesos. I, des que Zinedine Zidane (Marsella, 1972) va pronunciar les seves últimes paraules com a entrenador del Real Madrid, Florentino no havia pogut abandonar la cara de perplexitat davant una situació que l’ha superat a tots els nivells, des de l’elecció del seu substitut, generant un incendi al cor de la selecció espanyola, fins a la gestió d’una temporada negra que torna de nou al punt de partida, amb un Zidane de retorn a la banqueta i esborrant amb el colze tot el que aleshores va escriure amb la mà. “Aquest equip necessita un canvi de discurs, de metodologia. Que marxi és bo per a tothom”, va proclamar el marsellès el 31 de maig, en una roda de premsa “inesperada”, tal com la va definir un Florentino Pérez que torna a abraçar-se a la figura més representativa dels seus mandats com a president per intentar sortir d’un sotrac sever, ara amb l’equip despullat de la figura de Cristiano Ronaldo i a les portes d’una renovació que s’intueix imperativa.

De nou davant el micròfon després d’haver recarregat bateries fent les seves coses, segons va dir, Zizou va refermar les seves decisions passades, però va justificar el nou escenari amb un resum solemne: “Em va trucar el president i, com que jo estimo el president i el club, aquí estic”, va arrencar el marsellès, amb la serenitat de sempre i un discurs reiteratiu, en què sobretot va fer èmfasi en la seva proximitat amb els futbolistes. “Ells són conscients que està sent una temporada complicada, que no es pot guanyar sempre, però del que tinc més ganes és d’estar al seu costat. Jo he vestit aquesta samarreta i he guanyat moltes coses, però vull ser un més, treballar i ajudar a retornar el club al seu lloc”, va explicar Zidane, que torna al Bernabéu en una “aliança ja eterna”, tal com la va definir Florentino Pérez. “El seu madridisme emociona els aficionats, representa els valors sagrats del club”, va concretar el màxim mandatari blanc.

Dosi d’autocrítica

Davant l’allau d’optimisme que pugui despertar el retorn del tècnic capaç d’aixecar tres copes d’Europa consecutives, Zizou va voler recordar que no tot va ser un camí de roses sota el seu mandat. “Hi va haver punts positius, però també vaig fer moltes coses malament. En l’última temporada quasi no vam competir per la lliga ni la copa. Hem de ser conscients de tot”, va etzibar el tècnic, rebaixant l’expectativa sobre un futur que requerirà una profunda reflexió. “Haurem de canviar coses”, va reconèixer, i hi va afegir: “Però ara no toca. Només tenim al cap que queden onze partits, el primer, dissabte, i que volem acabar de la millor manera.” Onze partits en què el Real Madrid necessita arribar a bon port abans d’“encetar una nova etapa d’èxits”, tal com va proclamar Florentino Pérez. I encara que ni l’un ni l’altre van voler mirar més enllà del mes de maig, en l’horitzó apareix la figura d’Eden Hazard, a pocs mesos d’exhaurir el contracte amb el Chelsea i sempre proper a la figura de Zidane.

Per la porta del darrere

El retorn de Zidane, anunciat passats dos quarts de set de la tarda, va anar vinculat a l’acomiadament d’un Solari que marxa amb el vestidor dividit, enfrontat a jugadors com Isco o Marcelo , havent guanyat 22 dels 32 partits que ha dirigit el primer equip i sobretot després de naufragar de forma estrepitosa en la copa i sobretot en la Champions, en què la derrota contra l’Ajax al Bernabéu va ser la gota que va fer vessar el got.

Entre les poques coses remarcables de la gestió de Solari hi ha la consolidació de Sergio Reguilón com un futbolista de recorregut al primer equip i l’aposta decidida per un Vinícius Júnior que havia vist des de la distància l’etapa de Julen Lopetegui. “Gràcies per tot, mister, per ajudar-me des de la teva arribada, per la confiança i les oportunitats. Que Déu et beneeixi”, va piular el futbolista carioca, un dels més efusius en el comiat al tècnic de Rosario, que va veure rescindit el contracte que l’unia al Madrid fins al 2021 en benefici d’un Zidane que signa per a una temporada més, fins al 2022, i amb màniga ampla per gestionar el que ha de ser un canvi de cicle a tots els nivells en un Madrid a la recerca d’incentius.

FRASES

L’amor i la lleialtat de Zidane emocionen els madridistes. Torna en un moment de dificultat perquè representa els valors sagrats del club
Per nosaltres ets el millor entrenador del món, representes la nostra grandesa i n’estem orgullosos
Florentino Pérez
PRESIDENT DEL REAL MADRID
El president m’ha trucat i, com que jo estimo el president i el club, aquí estic. Tinc ganes d’estar amb els jugadors i treballar dia a dia
He guanyat molt, però vull ser un més. També vaig fer coses malament en l’etapa anterior
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)