Champions

La Juve ha de remuntar enmig de la tensió

Lliga de campions. La Juventus ha de golejar avui l’Atlético com només han fet tres equips en dos anys en ple conflicte amb l’afició i amb Massimiliano Allegri cada cop més assenyalat

Fa olor de final de l’etapa. Flota a l’ambient a Torí. La Juventus necessita remuntar aquesta nit un 2-0 contra l’Atlético en plena crisi social i amb les mirades posades damunt de Massimiliano Allegri, a qui caure en els vuitens de final de la Champions pot costar el càrrec.

La Juve té un any més la lliga a la butxaca, amb un abusiu coixí de 18 punts sobre el segon. Eliminat de la copa, la prova del cotó és a Europa. L’era Antonio Conte va tenir de botxí el fracàs continental, quan no van passar de la fase de grups, superats pel Madrid i el Galatasaray. Allegri va ser el relleu i el primer any va arribar a la final, i va ser víctima del Barça. L’any següent va caure en la pròrroga als vuitens contra el Bayern de Guardiola per repetir després la gran cita, ara caient a mans del Madrid. La desfeta contra els alemanys és l’únic cop que el somni d’Allegri amb els torinesos no s’ha vist estroncat per un rival de la lliga espanyola, ja que fa un any de nou van topar amb els blancs als quarts, amb un penal més que dubtós al Bernabéu. Però dir adeu amb l’Atlético suposaria empitjorar per segon any seguit el resultat de l’edició anterior. Certificaria el passaport del tècnic, a qui van fitxar el malson dels últims temps, Cristiano Ronaldo, que cobra el triple que qualsevol altre a la Serie A, però de moment només ha fet una diana en sis duels de Champions.

El final d’etapa es veu esquitxat per informacions que apunten noms a la babalà. Fa uns dies la premsa italiana assegurava que Pep Guardiola s’asseuria a la banqueta de la Juventus l’estiu que ve, tot i haver renovat amb el City. El tècnic català ho va desmentir públicament. També ha aparegut recentment el nom de Zinedine Zidane, llegenda torinesa i descartat des que ahir va tornar al Madrid. “No vull parlar del futur, només del partit. Demà passat ja parlarem del futur”, afirmava ahir Allegri. La pluja de noms només certifica la sensació general d’adeu. També la graderia li ha girat l’esquena dins la guerra que viu la Juve, on els més radicals estan enfrontats a la directiva. Fan vaga, com es va comprovar al Wanda amb 4.000 italians callats en tot moment. L’aixecaran avui per buscar la remuntada i amb el record fresc del trist episodi del cap de setmana, quan un fons va començar a animar i l’altre li ho va recriminar, intercanviant insults de banda a banda de l’estadi.

Sense Douglas Costa

En aquest ambient tan tens i amb la baixa confirmada de Douglas Costa, la Juventus ha de buscar la remuntada. I contra una defensa exemplar. Fer tres gols a l’Atlético és un repte majúscul. El Dortmund ho va aconseguir a l’octubre amb un 4-0 i no han encaixat cap més gol en la Champions. En la lliga tan sols l’1-3 del Madrid, resultat que valdria als colchoneros. La temporada anterior tan sols la Real Sociedad i el Vila-real se’n van sortir. Toca gesta o adeu d’Allegri.

ELS PROTAGONISTES

El 2-0 no ens fa favorits, és difícil dir un favorit. És un partit de dues parts i una la vam jugar fa 15 dies
Diego Simeone
No vull parlar del futur, només del partit contra l’Atlético. Demà passat ja podrem parlar de futur
Massimiliano Allegri
R. Madrid - Ajax 1-4 (3-5)
Anada: 2-1
Dortmund - Tottenham 0-1 (0-4)
Anada: 0-3
Porto - Roma 3-1 (4-3)
Anada: 1-2
PSG - Manch. United 1-3 (3-3)
Anada: 2-0
Manch. City - Schalke
21.00 hores (M+LC1) / Anada: 3-2
Juventus - Atlético
21.00 hores (M+LC) / Anada: 2-0
Barça - Ol. Lió
Demà, 21.00 h (M+LC) / Anada: 0-0
Bayern - Liverpool
Demà, 21.00 h (M+LC) / Anada: 0-0
El resultat de l’anada és positiu, no definitiu. Sabem que a la lliga de campions hi pot passar qualsevol cosa
Koke
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)