Internacional

FIFA i UEFA, cadascú pel seu costat

Futbol internacional. Importants diferències entre els dos organismes en relació a la possible ampliació d’equips en el mundial del 2022 i a les dues competicions internacionals que vol impulsar la FIFA

L’ampliació del nombre de seleccions en el Mundial del Qatar 2022, de 32 a 48, i les futures competicions que la FIFA vol impulsar, com una Lliga Global de Nacions i un Mundial de Clubs, centren la reunió del Consell que el màxim organisme del futbol internacional celebrarà demà a Miami.

La possible ampliació del nombre d’equips en el mundial del Qatar, comportaria que un altre país hagués de acollir algun partit. En aquest sentit, Omán i Kuwait s’han ofert. Quant a la idea de dues noves competicions d’àmbit internacional, xoca amb la postura de la UEFA, que el passat mes d’octubre, a Kigali, ja va frenar una votació sobre la seva creació. Des de llavors, la postura de l’organisme europeu, presidit per l’eslovè Aleksander Ceferin, no ha canviat.

La UEFA, que compta amb vuit membres en el Consell de la FIFA, defensa l’elaboració prèvia del calendari internacional des de 2024 abans del canvi de formats. També vol tenir la certesa de si es pot comptar amb més països per al Mundial 2022 sense disposar de candidatures, com a pas previ a ampliar el nombre de participants. Les 55 federacions de la UEFA aposten per esperar al Congrés que celebrarà la FIFA el 5 de juny per votar tot plegat.

Amb Gianni Infantino al capdavant, a punt de ser reelegit precisament el proper 5 de juny, la FIFA sí que tindrà el suport per augmentar les seleccions del mundial del Qatar 2022 per part de la CONMEBOL.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)