Internacional

Artadi defensa un Catalunya-Veneçuela reivindicatiu

Futbol. El partit es jugarà dilluns vinent a Girona i serà el primer que disputarà la federació catalana en data FIFA

El partit de futbol masculí absolut Catalunya-Veneçuela, que se celebrarà el proper dilluns 25 de març a les 21 hores a l’Estadi Municipal de Montilivi, a Girona, tindrà “un punt de reivindicació de ser al món presents tal com som, més enllà de la festa esportiva i la competició”. En aquest sentit s’ha expressat la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, durant la presentació del partit aquest matí, on també ha posat de relleu que “encara no podem comptar com passa en altres països del món amb seleccions oficials, com al Regne Unit” i ha recordat que allà “hi passen altres coses”.

La consellera ha assegurat que Veneçuela “és dels millors rivals que hem pogut tenir en aquests anys” i ha apuntat que “en un moment en què el país també viu moments complicats, segurament hi haurà un lligam molt especial entre l’afició i la selecció”.

Aquest és un partit històric ja que és la primera vegada que la selecció catalana jugarà un partit internacional en data FIFA. En aquest sentit, Artadi ha destacat que “estar dins una finestra de dates FIFA i no estar jugant en aquelles dates estranyes que veníem jugant anteriorment ajuda molt als jugadors, a la selecció i sobretot a l’afició”. Artadi espera que hi hagi un “gran espectacle i una gran festa, tant a la gespa, amb les grans alineacions, com a la grada, on sabem que a Girona es viu molt la festa del futbol”.

La consellera també ha posat l’accent en la “importància que té el món de l’esport a casa nostra, per la societat, per a l’economia i com mou tota la nostra gent”. És per aquest motiu que “hem volgut fer aquesta presentació al Palau de la Generalitat, a la casa de tots els catalans” ja que considera que l’esport “és central a la nostra vida, a la nostra societat, i és important seguir reclamant-ho cada dia”.

Finalment, la consellera ha agraït a Veneçuela haver acceptat jugar aquest partit amb la selecció catalana. A la presentació del partit, a més, ha intervingut el cònsol general de Veneçuela a Barcelona, Ricardo Capella, que també ha agraït la participació en aquest partit “el qual està dins de la nostra fase de preparació per a la Copa Amèrica i, per suposat, ens enfrontem a una selecció ben experimentada”, i el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, que ha remarcat que “enguany, de manera inèdita, hem aconseguit que la Federació Espanyola de Futbol ens doni data FIFA per poder-lo celebrar” i, d’aquesta manera, “se li dona més importància al partit de la nostra Selecció”.

Al final de l’acte, Soteras ha lliurat a la consellera la samarreta de la selecció catalana absoluta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)