Internacional

El costum de ser entre els millors

Youth League. El Barça repeteix per tercer any seguit en la final a quatre de Nyon, gràcies a un gol de penal de Marqués en el minut 95

BARÇA 3 OLYMPIQUE L. 2

BARÇA:Tenas; Rosanas, Mingueza, Álvaro Sanz, Mika Mármol; Monchu (Nico González, 73’), Jandro (Antonio Jesús, 55’), Collado (Peque, 81’); Konrad (Nils, 73’), Ansu i Marqués.OLYMPIQUE LIÓ:Barcola; Minolien (da Silva, 87’), Kalulu, Solet, Bard; Soumare (Devarrewaere, 80’), Thomas, Caqueret, Ndicka (Griffiths, 87’); Cherki (Gouiri, 64’) i Rafia (Coly, 80’).GOLS:0-1 (11’) Ndicka. 1-1 (57’) Monchu. 2-1 (61’) Ansu. 2-2 (88’) Griffiths. 3-2 (95’) Marqués, de penal.ÀRBITRE:Dennis Higler.T.G.:als locals Monchu, Ansu, Marqués, Antonio Jesús i Álvaro Sanz; i als visitants Ndicka, Coly i Griffiths.PÚBLIC:1.162 espectadors.

El Barça jugarà per tercer any consecutiu –quatre en sis temporades– la final a quatre de la Youth League després de classificar-se gràcies a un penal transformat per Marqués en el temps afegit.

En la prèvia, el tècnic Denis Silva ja va predir un duel obert i amb gols, i la realitat no el va contradir. Còmode també amb la pilota, l’Olympique va sortir amb una marxa més i va tenir la fortuna de culminar el seu bon tram inicial amb el gol de Ndicka just en la primera arribada (11’). Per sort, el 0-1 no va afectar el Barça, que poc després va vorejar l’empat per mitjà de Marqués i Ansu. El partit estava igualat, amb dos equips valents que buscaven sense complexos la porteria rival. En el minut 21, Ansu va tenir la millor ocasió blaugrana després d’una excel·lent passada de Collado, mentre que, just en la jugada següent, els de la vall del Roine van tenir una immillorable triple oportunitat per tornar a superar Tenas.

A poc a poc, però, els de Denis Silva van anar aconseguint el domini aculant el conjunt francès al seu propi camp. Jandro i Monchu van posar a prova el porter Barcola, però va ser després de la represa que els blaugrana, liderats per Monchu, van trobar l’efectivitat de cara a gol. I és que el migcampista mallorquí va empatar en rematar una pilota morta després d’un córner (57’), i poc després va iniciar la jugada del 2-1 amb una excel·lent maniobra a la frontal. Monchu va combinar aleshores amb Mingueza, que amb una passada al primer toc va deixar sol Ansu perquè capgirés el resultat (61’).

Amb aquest nou escenari, el Lió va fer un pas endavant, i els blaugrana, inevitablement, es van haver de protegir. Tenas va treure una mà salvadora en resposta a un xut del potentíssim Solet, però el sentinella vigatà ja no va poder fer res en una internada de Griffiths, que va tornar a igualar el resultat en el minut 88 i va obrir les portes a un final boig. Perquè, en els cinc minuts de temps afegit, el partit es va trencar totalment, amb els dos equips buscant el gol del triomf. Finalment, la moneda va sortir cara per al Barça quan Ansu va aprofitar una pèrdua de la defensa per forçar un penal que Marqués va transformar en un nou bitllet per a Nyon.